Сензацията в Югоизточната Трета лига- отборът на Извор (Горски извор)

...
Сензацията в Югоизточната Трета лига- отборът на Извор (Горски извор)
Коментари Харесай

Извор започна подготовка, взе играч на Хебър

Сензацията в Югоизточната Трета лига- тимът на Извор (Горски извор) стартира зимната си подготовка. Старши треньорът Живко Желев изведе на терена група от 25 футболисти, като няма напуснали спрямо групата от есента. Единственото ново попълнение пък е нападателят Атанас Велев, който идва от Хебър (Пазарджик).

Първата контрола на тима още тази седмица- в събота против втородивизионния Струмска популярност (Радомир) в София. Следват до края на подготвителния интервал контроли с Родопа (Смолян), Розова котловина (Казанлък) и със Спартак (Пловдив). Може да се провежда и още една инспекция, само че в случай че такова нещо не се случи, то ще бъде запълнено времето с двустранна игра.

След 20-и януари е плануван и лагер в Хасковските минерални бани, който ще продължи седмица.
Не по-малко премеждие беше присъединяване на тима в шампионата за Купата на България през есента. Още в 1-ия кръг те отстраниха Септември (Симитли) от Втора лига с 4:2. След това обаче пристигна мачът с Монтана, където изворци паднаха с 1:2, само че Монтана вкара гола си в 90-ата минута. В добавеното време експертите от Северозапада чистеха топката където сварят, с цел да удържат успеха.

" Тръгнахме от регионалната група, само че тимът е доста добре проведен. При нас най-важното е колектива и атмосферата в съблекалнята. Но нищо нямаше да се случи без ентусиазма, силата и поддръжката във всяко отношение от президента на клуба и главен мотор на клуба Желязко Вълчев, споделя най-опитният футболист във ФК Извор Недялко Хубенов. 41-годишният полузащитник е бил първенец на България с Локомотив (Пловдив) и е значима част от екипа.

Много сила влага и треньорът Живко Желев, който също за първи път работи по този начин съществено в мъжкия футбол. Преди това Желев има сериозен опит в частната детско-юношеска школа Респект (Хасково), където се е занимавал с подрастващи.

Тимът при дебюта си през есента завоюва 18 точки от 4 победи и 6 равенства и се подреди на 13-о място. Но на фона на това, че играчите работят и упражняват, резултатите са повече от положителни.

" По принцип 90 % от играчите ни работят във фирмата-спонсор " Саяна ". И то работят действително, а освен да се водят по документи. Имали сме случаи момчетата са на работа до 13.00 часа, а в 18.00 имаме мач и те идват от работа, играят и по-късно се прибират, споделя още Хубенов.

Клубът ще смени името си от новия сезон и ще се споделя ФК " Саяна ", което е разумно предвид на инвестциите на компанията във футболния клуб. Подобренията по базата не престават. Всичко това се прави оценка от феновете на футболната игра и трибуните стартират от ден на ден да се пълнят от мач на мач. Село Горски Извор е на 12 километра от Хасково и на толкоз от Димитровград, което способства за лесната връзка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР