Сенегал е последният полуфиналист в турнира за Купата на африканските

...
Сенегал е последният полуфиналист в турнира за Купата на африканските
Коментари Харесай

Сенегал на крачка от втори пореден финал в Купата на африканските нации


Сенегал е последният полуфиналист в шампионата за Купата на африканските народи! " Лъвовете от Теранга " стигнаха до най-хубавите четири, откакто записаха предстоящ триумф с 3:1 против приятната изненада Екваториална Гвинея.

Фаворитът владееше самодейността и поведе в 28', когато се разписа Фамара Диедиу. За попадението асистира звездата на отбора Садио Мане. Крилото на " Ливърпул " стартира като титуляр, на клуба да не взе участие в мача поради тежкия удар в главата, който получи в осминафинала с Кабо Верде.

Снимка: Reuters


Сенегалците продължиха да бъдат по-активни, само че в 51' противникът получи дузпа за игра с ръка на Калиду Кулибали. Ситуацията мина през подробен обзор със системата за видеоповторения (VAR) и в последна сметка реферът анулира първичното си решение, тъй като реши, че ръката на бранителя е била в естествено състояние.

Мане и компания оцеляха, само че в 57' Яник Буйла въпреки всичко възвърне равенството, оползотворявайки пас на Пабло Ганет.

Снимка: Reuters


Сенегал си върна задатъка в 68', когато се разписа влезлият като промяна няколко минути по-рано Шейк Куяте. В 79' друга запаса - Исмайла Сар, постави точка на разногласието - 3:1.

В последните минути Естебан Обианг направи пропуск за Екваториална Гвинея, чийто играчи напущат шампионата с високо вдигнати глави, откакто отстраниха Алжир в груповата фаза и Мали в осминафиналите.

Снимка: Reuters


Отборът на Сенегал пък е насочен към втори следващ край в Купата на африканските народи. През 2019 година, в Египет, " лъвовете от Теранга " отстъпиха с 0:1 на Алжир в разногласието за трофея.

В сряда (2 февруари) сенегалците ще мерят сили с Буркина Фасо, до момента в който в четвъртък е другият полуфинал - мегасблъсъкът сред домакина Камерун и Египет. И двата дуела са с начален час 21:00 ч. и ще бъдат излъчени директно по RING.

Снимка: Reuters

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР