Сенатът на САЩ прие своята версия на проектозакон за финансиране

...
Сенатът на САЩ прие своята версия на проектозакон за финансиране
Коментари Харесай

САЩ вдигат драстично бюджета за отбрана

Сенатът на Съединени американски щати одобри своята версия на проектозакон за финансиране на разноските за защита, който дава 700 милиарда $ за бюджетната 2018 година, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Приетата от Сената версия съставлява огромно нарастване на бюджетните разноски, надхвърлящо поисканото от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е огромен покровител на ремилитаризацията, отбелязва Агенция Франс Прес.

Сенаторите одобриха закона с огромно болшинство от 89 гласа " за " и 8 " срещу ".

През юли Камарата на представителите одобри своя версия на бюджета за защита, която планува 696 милиарда $. Предстои работа по уеднаквяване на двете версии, отбелязва Агенция Франс Прес.

Сенаторите прецизираха, че с предоставените средства би трябвало да бъдат закупени 4 изтребителя Ф-35, с 24 повече от поисканите от Тръмп, както и 13 нови кораба. Президентът на Съединени американски щати беше изискал закупуването на 8 кораба. Освен това разноските за противоракетна защита ще бъдат увеличени с 8 на 100 повече, в сравнение с изиска държавното управление (общо 8,5 милиарда долара).

Предоставените средства дават отговор на желанието на Тръмп за по-голяма и по-силна войска, само че основават опция за конфликт във връзка с разноските на държавното управление по-късно тази година, отбелязва Ройтерс.

Освен това Сенатът гласоподава да забрани потреблението на артикули на компанията " Касперски " от федералното държавно управление, като се базира на опасенията, че тя може да е под контрола на Кремъл и да съставлява опасност за националната сигурност на Съединени американски щати.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР