Семейството на холивудския актьор съобщи, че Брус Уилис е диагностициран

...
Семейството на холивудския актьор съобщи, че Брус Уилис е диагностициран
Коментари Харесай

Брус Уилис е с деменция

Семейството на холивудския артист заяви, че Брус Уилис е диагностициран с фронтотемпорална деменция, посочи Би Би Си. Фактът, че най-сетне е сложена ясна диагноза, е облекчение за околните на актьора, се споделя в изказване, оповестено в обществените мрежи.

Миналата пролет 67-годишният Уилис беше диагностициран с афазия, която причиняваше усложнения в говора, заболяването обаче е напреднала и в този момент е допустимо да се посочи диагнозата, обявиха околните на артиста. В изказването им се отбелязва също, че фронтотемпоралната деменция е най-често срещаният тип деменция измежду хората над 60-годишна възраст.

Според описанието на уеб страницата на английската Национална здравна работа обаче фронтотемпоралната деменция е „ необикновена “ форма на деменция. Тя предизвиква промени в държанието и говора.

Пациентите развиват бавност или вдървеност на придвижванията, по-късно губят надзор над уринирането и дефекацията и отслабват мускулите им.

Семейството на Брус Уилис съобщи, че е решило да оповести диагнозата му с вярата да увеличи публичната информираност за заболяването.

„ Понастоящем няма лек за заболяването, такава е действителността, само че се надяваме, че това ще се промени през идващите години “, съобщи фамилията на Уилис.

Уилис закупи международна популярност с функциите си в блокбъстърите „ Умирай мъчно “, „ Шесто възприятие “, „ Армагедон “ и „ Криминале “.

Той е номиниран пет пъти за премията „ Златен глобус “ – единствено един път за ролята си в телевизионния сериал „ Детективска организация „ Лунна светлина “. Три пъти е номиниран и за премия „ Еми “, от която печели два пъти.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР