Семейство с три деца са се изнесли от дома си

...
Семейство с три деца са се изнесли от дома си
Коментари Харесай

Семейство с три деца се изнесе от къща на ул. „Константин Стоилов” – може да рухне всеки момент

Семейство с три деца са се изнесли от вкъщи си на ул. „ Константин Стоилов ”, защото къщата им може да рухне всеки миг. В момента на място са специалисти от  строителния отдел на регион „ Централен ”, РДНСК и Пожарната, които обследват свлачището от изкопа на улицата.
Прочетете още
При огледите от Пожарната и Община Пловдив са установили, че къщата от източната страна е в риск и може да рухне. От строителния контрол на обекта също са изразили терзание, че постройката е в риск.  РДНСК са мнение, че градежът би трябвало да спре, само че съгласно другите специалисти, в случай че се спре укрепването, то има действителна заплаха от сриване на постройката при дъжд.

Заради разногласието се чака специалист от София, който да направи оглед на изкопа и строителните документи,за да се вземе дефинитивно решение. В същото време от Община Пловдив считат да вкарат ограничавания на пешеходците, както по ул. „ Константин Стоилов ”, по този начин и по ул. „ Абаджийска ”.

Припомняме, че градежът, предизвикал свлачището,  стартира през есента на 2023 година, откакто 100 -годишната къща, която бе на същото място, бе съборена. По план там би трябвало да бъде издигната 4 - етажна жилищна постройка.

Възложител  на градежа е компанията „ Галинел инвест ” ООД, където управител  е Калин Ганев. Той е притежател и на строителната компания „ Крисбилд груп ” ООД, която работи  по обекта.

Очаквайте детайлности!



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР