Семейство под карантина от Лом с отрицателни тестове за коронавирус

...
Семейство под карантина от Лом с отрицателни тестове за коронавирус
Коментари Харесай

Семейство под карантина – без лекарства и полицейски проверки заради глобата

Семейство под карантина от Лом с негативни проби за ковид остава без животоспасяващи медикаменти, с цел да не бъде санкционирано с 4 000 лева Именно толкоз е санкцията, в случай че се наруши наложителната карантина.

Стефка Атанасова и брачният партньор й остават затворени вкъщи в продължение на 14 дни през септември, откакто се открива, че майка й, която е призната в болничното заведение с пневмония, два дни по-късно е диагностицирана като болна от ковид.

Когато им свършват медикаментите, се оказва, че доброволческият отряд в община Лом е разхлабен, оповестява Дарик радио.

Стефка и брачният партньор и работят в болничното заведение в Лом - тя в кухнята, а той кара кола за спешна помощ. Два дни откакто майка й постъпва във вътрешно поделение с пневмония, от РЗИ Монтана им се обаждат, че тя е преместена в инфекциозно поделение с доказан тест и те като нейни контактни лица имат 20 минути да се карантинират, описа Стефка.

Оставайки без медикаменти, двамата търсят помощ от кмета на община Лом. Той се свързва с кмета на с. Долно Линево, където са се карантинирали. Така съумяват въпреки всичко да си набират медикаментите, чийто банкет не би трябвало да стопират.

По същия метод търсят помощ за набиране на артикули от първа нужда. Парите за медикаментите и продуктите подават през оградата, в плик, с ръкавици и с защитни маски на лицата. Полиция ревизира няколко пъти дали съблюдават карантината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР