Семейство от Бургас е било принудено да плати 125 лева

...
Семейство от Бургас е било принудено да плати 125 лева
Коментари Харесай

В Бургас дете плати 125 лв. за гипсиране на ръка

Семейство от Бургас е било насила да заплати 125 лв. за обзор и гипсиране на счупената ръка на дребната им дъщеричка. За това се оплакаха родителите в обществените мрежи.

Те описаха пред Нова телевизия, че са обиколили три лечебни заведения, до момента в който намерят доктор, който да помогне на детето им, което счупило ръката си към 19 часа вечерта на 26 юни.

"Първо отидохме в медицински център "Света София ". От там ни препратиха в МБАЛ Бургас, където обаче се оказа, че няма дежурен ортопед. Отново ни препратиха – този път в УМБАЛ "Дева Мария ", където на първо време ни срещнаха с ценоразписа ", описаха родителите на дребната Димана.

Д-р Вергиния Цанова, заместник-началник на РЗИ-Бургас, изясни, че операцията е трябвало да бъде платена от родителите, тъй като не са имали направление от персоналния доктор. Дежурните кабинети пък нямали право да издават такива документи.

"Счупената ръка не се води незабавен случай и би трябвало да се изчака началото на работния ден за общопрактикуващия доктор, а през това време да следват насоки, дадени от дежурния ", сподели доктор Цанова.

По думите й кадровият недостиг в системата е огромен и затова се реди график сред здравните заведения. Според нея би трябвало да бъдем признателни на това, че родителите са намерили експерт, който им е оказал помощ.

Като реакция на случая в обществените мрежи пострадали са написали, че по този начин частните лечебни заведения се явяват дежурни по съответни проблеми и за услугите им се заплаща, макар че става дума за незабавна помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР