Семейство от Благоевград успя да осъди общината за неправомерно репатриране

...
Семейство от Благоевград успя да осъди общината за неправомерно репатриране
Коментари Харесай

Семейство от Благоевград успя да осъди общината заради вдигната от паяк кола

Семейство от Благоевград съумя да осъди общината за непозволено репатриране на персоналния им автомобил. Колата престоя 365 дни на наказателния паркинг, само че Върховният административния съд реши, че репартирането е незаконосъобразно и двамата съпрузи съумяха да си вземат колата.

Благоевград

Автомобилът на Силвия и Димитър Домозетски е репатриран за трети път, на 5 октомври 2016 година, пред дома им, където е бил паркиран. След като два пъти платили по 40 лева на общината и по 3 лева за час престой на наказателния паркинг, третия път фамилията взема решение да предприеме дейности за преустановяване на тази процедура.
Силвия Домозетска: Не толкоз дали ние вярно или погрешно сме паркирали е въпроса, който желаеме да се дебатира. Искаме да се приказва за това, че в действителност хората няма къде да паркират.
Управителят на общинското сдружение „ Паркинги и гаражи ” в Благоевград – Васил Атанасов съобщи за БНТ2, че семейство Домозетски са направили нарушаване, защото съгласно Закона за придвижване по пътищата санкции се постановат от притежателя на терена, на който е осъществено нарушаването, а в тази ситуация това е точно общината. Тя пък от своя страна е упълномощила сдружението „ Паркинги и гаражи ” да прави тези действия.
Силвия Домозетска: Решението на Върховен административен съд, което е дефинитивно и не предстои на обжалване е, че водачите на платформата, така наречен " паяк ", не са оторизираните хора, които могат да издават устно заповеди, тъй като те нямат никакъв документ. Имаме единствено една докладна бележка, в която има разминаване в датите от подписването на докладната бележка и от фактическото репатриране на автомобила. Така че, те нямат право устно да издават заповеди.
В деня на 30-годишнината от сватбата си, фамилията съумя най-сетне да си върне автомобила, само че ще заведе ново дело против община Благоевград за пропуснати изгоди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР