Семен Новиков е на полуфинал на световното по борба, класически

...
Семен Новиков е на полуфинал на световното по борба, класически
Коментари Харесай

Семен Новиков е на полуфинал!

Семен Новиков е на полуфинал на международното по битка, типичен жанр в Белград, оповестиха от БФ Борба.

Националът реализира три впечатляващи победи досега в олимпийската категория до 87 кг. На старта размята египтянина Метвали – механически туш с 9:0 за 2,26 мин, а в края на дуела при едно от хвърлянията противникът му се контузи.

На осминафиналите Новиков се оправи и със международния първенец от 2019-а Лаша Гобадзе /Грузия/ – 3:1, а на четвъртфиналите преодоля и Алекс Кесидис /Швеция/ – 5:3. Така за място на финала Семен ще срещне унгареца Давид Лозончи , трети на Мондиал 2022. При триумф Новиков ще си подсигурява и олимпийска квота.

От конкуренцията отпадна Абу-Муслим Амаев /63/, който стартира с безапелационна победа над туркменистанеца Акмирад Гелдиев с 11:0, само че след това загуби от Храча Погосян /Армения/, европейски вицешампион от тази година, с 1:7. Съперникът му падна в идващия кръг и българското присъединяване завърши. Участието си приключи и Иво Илиев /67/, който загуби на старта от Джони Кечурияни /Грузия/ с 0:7. А съперникът му не съумя да продължи на шампионата, с цел да го изтегли в репешажите.

Вчера Стоян Кубатов се класира за дребния край в неолимпийската категория до 72 кг. Негов противник за оценката ще бъде турчинът Селчук Чан, трети от Мондиал 2022.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР