Семеен конфликт стои в основата на това асансьорите на бул.

...
Семеен конфликт стои в основата на това асансьорите на бул.
Коментари Харесай

Абсурд! Семейна разпра между баща и син спъва придвижването на стотици хора с колички в София

Семеен спор стои в основата на това асансьорите на бул. „ Цариградско шосе ” към момента да не работят. През есента на предходната година е приключен ремонта на подлезите при Окръжна болница и хотел „ Плиска ” под бул. „ Цариградско шосе ”. Целта на ремонта е да направи подлезите под най-големия бул. в България налични. Инсталирани са общо пет асансьора, само че те към момента не работят, оповестява bTV.

Първоначално трябваше да бъдат пуснати през декември 2017 година През февруари новите асансьори към момента не работят. „ В момента тече процедура по регистрация на техническите уреди с нараснала степен на заплаха от организацията на Метрологичен надзор”, сподели Иво Иванов, инвеститорски надзор.

Още един месец по-късно, асансьорите в подлезите не престават да не работят. Държавната организация по този начин и не ги е лицензирала. Оказва се, че в документите за регистрация на оборудванията има противоречие, което не е отстранено.

Наш екип потърси производителя на асансьорите, с цел да разберем за какво не получава лиценз и какво е несъответствието.

„ В основата на всичко са междуличностни връзки сред шефа на нашата компания Явор Златанов и татко му Илия Златанов”, разяснява шефът на компания „ Изамет 2000” Петър Чупетловски.

Илия Златанов до скоро управлявал и има компанията за произвеждане на асансьори дружно със сина си Явор, само че през днешния ден те са съперници и даже врагове. Според Илия Златанов синът му записал компанията на свое име, макар че се води съучастник. Той е бил изнудван от щерка си, шурей си и сина му, с цел да трансферира 20% от компанията на негово име.

„ На 27 юни в този офис пристигнаха щерка ми, шурей ми и трима рекетьори и ме изнудваха за 220 хиляди $ да платя в брой и незабавно, и за 1 млн. и 200 хиляди евро да подпиша документ, че ги дължа на шурей ми”, твърди Илия Златанов.

Златанов младши не пожела да приказва пред камерата ни, само че от диалога ни по телефона излиза наяве, че с татко си са в меко казано недобри връзки.

Мениджърът на компанията на сина Петър Чупетловски твърди, че бащата е този, който пречи да се лицензират асансьорите в подлезите.

„ Изамед 2000” се опита един път да провежда оценка на сходството, само че компаниите, които трябваше да я създадат, бяха натиснати и застрашени, че ще им бъдат отнети лицензите”, твърди Чупетловски.

От своя страна Златанов татко твърди, че асансьорите на сина му не дават отговор на условията, а от другата компания отвръщат, че казусът е единствено документален.

От Столична община също потвърдиха, че повода асансьорите да не потеглят са връзките сред татко и наследник Златанови, а разногласието сред роднините-конкуренти най-малко към този момент оставя най-големия бул. в България недосегаем за трудноподвижни, възрастни хора и майки с колички.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР