Селскостопански машини спряха движението при отбивката за село Чешнегирово. В

...
Селскостопански машини спряха движението при отбивката за село Чешнегирово. В
Коментари Харесай

Земеделски производители затвориха пътя Пловдив - Хасково

Селскостопански машини стопираха придвижването при отбивката за село Чешнегирово. В посока от Пловдив полицията отбива придвижването към Садово.

На срещата, която се състоя през вчерашния ден в Садово, сред представители на Министерството на земеделието и аграрни производители, не получихме изясненост по кое време и с какъв брой ще бъдат подкрепени хората, сподели кметът на Община Садово Димитър Здравков. По думите му, стопаните упорстват за изясненост и бързи реакции.

Всяка година се повтаря едно и също, механизмът за компенсациите не работи и производителите към момента не са получили обезщетения от предходната година, сподели Здравков. Според протестиращите би трябвало да се реши казусът с прелитащите самолети и страната да вземе решение при метеорологични условия с градушки приоритет да е обстрелването с противоградни ракети.

Във вторник градушка с размери на череша унищожи огромна част от насажденията в Садово и село Чешнегирово. Валежът е почнал към 16:30 ч. и е бил натоварен. Продължил е към 20 минути. Противоградни ракети в този миг не са били изстрелвани поради прелитащи самолети.

Пострадалите насаждения са най-вече зеленчуци, слънчоглед, царевица, сподели кметът на Садово Димитър Здравков. По думите му в друга степен са наранени площи от към 10 000 декара. За близо 100 фамилии това е главно прехранване, добави Здравков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР