Селин Дион е била диагностицирана със синдрома на Стив-Пърсън, който

...
Селин Дион е била диагностицирана със синдрома на Стив-Пърсън, който
Коментари Харесай

Селин Дион призна: „Страдам от нелечимо неврологично заболяване“

Селин Дион е била диагностицирана със синдрома на Стив-Пърсън , който съставлява извънредно рядко неврологично разстройство, обвързвано напрегнато в мускулите на тялото.

Хората, които имат това неврологично разстройство, страдат от прогресивна вдървеност в мускулите на торса, които с времето се втвърдяват. В резултат на положението те се трансформират в „ човешки скулптури “ , последователно губейки способността си да вървят или приказват .

Въпреки че синдромът на Стив-Пърсън на процедура е нелечим, има лекувания за закъснение на развиването на признаците, като Селин разкри, че прави всичко допустимо, с цел да ги сведе до най-малко.
                             

Днес 54-годишната певица се обърна към почитателите си в трогателна обява в Instagram, като разкри, че това я е принудило да анулира европейското си турне .

„ Преди не бях подготвена да кажа нищо, само че в този момент съм. Боря се със здравословни проблеми отдавна и ми беше в действителност мъчно да се изправя пред тези провокации и да проговоря за всичко, през което съм минала. Наскоро бях диагностицирана с доста рядко неврологично заболяване, наречено още „ синдромът на скования човек “, което визира един на милион души. […] Сега знам, че това е повода за всички конвулсии, които съм имала. “

Селин разкри още, че спазмите, които са я измъчвали, ѝ пречат във всеки аспект от всекидневието, в това число в това да върви или да употребява гласните си струни. Тя увери своите фенове, че макар че се постанова да анулира турнето си в Европа през февруари, разполага с екип от положителни експерти. Певицата чака лекарите и терапевтите да ѝ оказват помощ да усъвършенства положението си и да може още веднъж да излезе на сцената . Тя акцентира още, че скъпите ѝ деца също за до нея, дарявайки я с поддръжка и помощ.

За Селин пеенето е нейното предопределение и това, което обича да прави най-вече. Обръщайки се към почитателите си, тя сърдечно призна, че ѝ липсва до момента с тях, като разясни, че държи постоянно да се раздава на 100% на сцената.

„ Но положението ми не разрешава да ви дам това тъкмо в този момент. За да се свържа с вас още веднъж, нямам различен избор, с изключение на да се съсредоточа върху здравето си за момента и се надявам, че съм поела по пътя към възобновяване. “

Селин за пръв път загатна за здравословните си проблеми през януари, когато анулира датите за своето турне „ Courage “ от 9 март до 22 април. А преди три месеца ѝ се наложи да анулира своето завръщане в Лас Вегас заради същия здравословен проблем.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР