селената е едно колкото изключително, толкова и странно място. Често

...
селената е едно колкото изключително, толкова и странно място. Често
Коментари Харесай

Учените откриха възможни "портали" към отдалечени части на Вселената

селената е едно колкото извънредно, толкоз и необичайно място. Често ни се случва да се вглеждаме в нея и в това време да не намираме никаква логичност. Едва ли съществува нещо по-безумно и объркващо.

При направени проучвания, съветски учени откриха, че някои свръхмасивни черни дупки в центъра на галактиките могат да бъдат "портали " към далечни райони на Вселената.

Изследванията им са оповестени в.

— И н o й (@0kDhpWAVg5JwZXZ)
Според специалистите галактическият транспортен съд теоретично може да премине през такива "портали " или "червееви дупки ", само че високото равнище на радиация в тях няма да даде късмет на екипажа да оцелее.


Изследователите означават, че черните дупки, сходно на "червеевите дупки ", имат мощна гравитация, само че за разлика от последните, те нямат излаз в друга точка на Вселената.


Учените на този стадий обаче са постигнали доста дребен прогрес в проучването на "червеевите дупки ", разяснява физикът Михаил Пиотрович, който е един от създателите на проучването.


Най-близкият сходен обект се намира на разстояние от 13 милиона светлинни години от Земята, което към момента е недостижимо разстояние за хората.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР