Огромен рой пчели внесе смут в пловдивчани вчера следобед. Читатели

...
Огромен рой пчели внесе смут в пловдивчани вчера следобед. Читатели
Коментари Харесай

Спасителна операция в Смирненски: Огромен рой пчели намери нов дом след намесата на пчелари

Огромен рояк пчели внесе ужас в пловдивчани през вчерашния ден следобяд. Читатели на TrafficNews бяха неприятно сюрпризирани, когато забелязали скупчването на пчели върху една от върбите в парк на ул. „ Копривките “ в Смирненски. Те алармираха до медията ни и изпратиха къси видеа, с цел да покажат какво са видели. Разтревожени, те описаха, че в парка има доста хора, доста майки разхождат децата си и оставят децата да играят навън, а насекомите ги плашат.
Прочетете още
 





На сигнала на TrafficNews се отзоваха двама млади пчелари запалянковци от Пловдив, които поеха ангажимент да уловят роя и да осигурят спокойно място за разходка и игри на децата, както и нов дом на пчелите. С подобаващото съоръжение те деликатно се приближиха до рояка и съумяха да го уловят в специфичен кошер. Процесът изглеждаше комплициран, само че завърши бързи, а двамата пчелари бяха спокойни и съсредоточени, като подсигуряваха, че нито една пчела няма да бъде засегната в процеса.

Докато течеше интервенцията, пред кореспондент на медията ни единият от пчеларите успокои хората, че роякът пчели може да наподобява ужасно и рисково, само че в този стадий пчелите не са нападателни. Те биха нападнали единствено при съществуване на опасност за колонията им.

Обикновено роенето се случва през този интервал на годината, защото в този момент броят на пчелите в фамилията бързо се усилва, добави другият откакто водиха новото пчелно семейство от дървото, за което се беше захванал.

Роякът евентуално ще се успокои и ще се откри в новия си дом, създавайки нов, здрав пчелен кошер, допълниха те преди да тръгнат. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР