Селенът е минерал, от който тялото ни се нуждае, за

...
Селенът е минерал, от който тялото ни се нуждае, за
Коментари Харесай

Отслабва ли се с минерала селен?

Селенът е минерал, от който тялото ни се нуждае, с цел да създава хормони на щитовидната жлеза. С тях тялото контролира процесите на метаболизма. Обикновено тялото съумява да си набави селен, само че изследванията са посочили, че в случай че дозата от него е леко повишена, това ще подкрепи загубата на тегло.

Тези заключения са направени след изследване, траяло 12 седмици, с 37 възрастни хора, страдащи от наднормено тегло. Приемалите 240 микрограма селен на ден, съчетана с диета, са отслабнали повече от тези, които са били единствено на диета.

Освен това приемащите всекидневно тази добавка със селен са изгубили повече мазнини и са имали по-ниски равнища на лептин, хормонът, подпомагащ складирането на мазнини. Ежедневно човек се нуждае от 55 микрограма селен дневно.

Какви са аргументите приемът на селен да има присъединяване в регулирането на тежестта?

- Промяната на дозите селен провокира смяна и в телесния състав - вътреклетъчната и извънклетъчната вода в тялото и мазнините също се трансформират.

 намаляване със селен

- Лептинът, който също се трансформира, има връзка с апетита. От него зависи количеството храна, което се приема на ден.

- Селенът е антиоксидант и има отношение към хомеостазата на тялото.

- Значението му за имунната система също е значимо. Селенът е имуностимулатор и по тази причина се предлага за мощна имунна система, която да пази тялото от инфекции, пречещи на процеса на намаляване.

Как да отслабнете бързо със селен?

Най-приятният и здравословен метод е посредством храната. Консумацията на храни, богати на селен, ще имат позитивен резултат върху свалянето на непотребни килограми. Хранителната диета, направена въз основата на богати на селен храни, може да се комбинира с физически извършения.

Бразилският орех е най-хубавият източник на селен. Само 2 ядки дневно дават нужната доза от селен на тялото. Добре е да се употребява недопечен, версиите за печен и осолен орех е добре да се изключат.

Риба звук, пилешки гърди, извара, кафяв ориз, леща, пълнозърнест самун, овесени ядки, яйца и други храни със селен е добре да бъдат включени в ежедневното хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР