Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик

...
Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик
Коментари Харесай

Ханзи Флик: Обещавам, че ще видите друг отбор през септември

Селекционерът на националния тим на Германия по футбол Ханзи Флик съобщи, че не се тормози за поста си след провалянето на отбора от Колумбия с 0:2 в другарски мач преди семейството на Евро 2024.

Натискът върху Флик се усилва, който резервира позицията си след отпадането в груповата фаза на Световното състезание в Катар 2022, а Бундестимът е спечелил единствено четири от последните си 16 мача. Германия последно победи с 2:0 Перу през март.
 Германия - Колумбия 0:2 в контролна среща
Германия не стопира да губи в контролните си срещи

Този път от Колумбия

" Разбира се, това е обстановка за мен, в която не съм изпадал преди. Наистина обичам да спечелвам мачове и ненавиждам да изгубвам ", сподели 58-годишният експерт на конференция след загубата с 0:2 от Колумбия в град Гелзенкирхен.

" Имам супер тим към себе си. Просто ми харесва да приготвям отбора за идния шампионат ", добави той. Флик към момента желае да води Германия в домашното им Евро 2024. Той е уверен, че неговата концепция за футбол е вярната за този състав.

Треньорът сподели, че сега тимът не реализира резултатите, на които се е надявал.

" Мога да обещая, че ще видите различен тим през септември ", добави Флик, когато националният тим ще се събере за другарски мачове против Япония и Франция. След това Германия ще се изправи против Съединени американски щати през октомври.

" Тогава ще се опитаме в действителност да изберем устойчиво ядро от 10, 12, 14 играчи ", сподели той и добави, че до тогава би трябвало да е ясно кой ще бъде главният състезател за всяка позиция.
 Германия продължава да се дъни в контролите
Германия продължава да се дъни в контролите

Бундестимът загуби и от Полша

Флик също беше самокритичен, защото националният тим се показа едва и в трите другарски мача този месец, като най-хубавият резултат беше равенството 3:3 с Украйна, последвано от загуба с 0:1 от Полша предходната седмица.

" Ако го кажем в резюме, всичко отиде по дяволите. Нещата, които опитахме, не се получиха ", разяснява той.

На фона на възходящите рецензии към треньора обаче спортният шеф на Германия Руди Фьолер акцентира, че бъдещето на Флик като селекционер на Германия не е застрашено даже след загубата от Колумбия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР