Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Пламен Константинов

...
Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Пламен Константинов
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Един отбор расте и през трудности

Селекционерът на националния тим на България по волейбол Пламен Константинов приказва пред медиите след завръщането на отбора от Франция, където се организира втората седмица на Лигата на нациите.

" Един тим пораства и през компликации. Тези момчета, тази група от състезатели би трябвало да намерят силите в себе си и да изваждат заключения от всеки един подобен мач, тъй като това не е първият, а третият тайбрек, който губим, и да гледат напред. В последна сметка с това разполагаме сега. Мисля, че има и хубави моменти, просто не устояваме в краищата на геймовете. Няма да отбележа единствено мача с Куба, а и с Канада имахме опция да се върнем в четвъртия гейм и най-малко да вкараме мача в тайбрек. Изпуснахме положителни обстановки, имахме благоприятни условия, тъй че някои неща се повтарят. Същото нещо беше и с Китай - върнахме се, само че не можахме да спечелим тайбрека. Подобно нещо се случи и с Полша, където изпуснахме самодейността. В последна сметка това е въпрос и на самочувствие, пък и на опит на състезатели, може би. Трябва да минат през такива моменти, само че отново споделям - мисля, че такива шампионати и такива мачове вършат един тим да пораства и се надяваме мач след мач да не се повтарят едни и същи обстановки, едни и същи неточности ", сподели Константинов.

Преди последния трети шампионат от VNL, който ще се организира в Съединени американски щати, тимът ни заема 15 място във краткотрайното класиране (1 победа и 7 загуби). Предстоят ни дуели против Германия, Иран, Сърбия и домакина Съединени американски щати.

" Ако се играе шампионат за оставане, ще ни обърка сигурно проектите за подготовка за Европейското състезание и олимпийските квалификации. Има и различен миг - ние чакахме тимовете в Лигата, както доста постоянно през последните години вършат опити, въртят сформира, само че тази година не е по този начин. Има два тима, които си опитват - това са Франция, която се е класирала на Олимпиадата, и Полша, която е хазаин на финалите на Лигата. Всички други тимове играят със съставите си и с това, което имат най-хубаво от първия шампионат и на втория беше същото ", приключи Пламен Константинов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР