Селекционерът на националния ни отбор по футбол Красимир Балъков говори

...
Селекционерът на националния ни отбор по футбол Красимир Балъков говори
Коментари Харесай

Балъков: Последното решение за състава е изключително мое

Селекционерът на националния ни тим по футбол Красимир Балъков приказва пред формалната страница на отбора ни във " Facebook " и разяснява идните квалификации за Евро 2020.

Героят от Съединени американски щати 94' за следващ път акцентира, че самичък взема решение кои да са избраниците му .



" Въпросът, дали може някой различен да ми реди състава, е непотребен. Просто няма по какъв начин да стане. Няма кой да ми реди състава. Не имам вяра някой да го е правил при предходните треньори. Дискусии и разнообразни отзиви постоянно е имало и ще има. Между треньори и ръководители няма метод да няма полемики, тъй като в последна сметка ние сме тук с една цел - да извадим най-хубавото и да сглобим най-хубавото, с цел да имаме триумф. Това не значи, че някой ще ми реди състава. Последното решение е извънредно мое и по този начин ще бъде до последния ми ден ", стартира селекционерът.
Снимка: Lap.bg
" Целта пред тима е една-единствена - класиране за европейското състезание. Знам, че това мое изявление може да ми забие 3-4 ножа след квалификациите. Аз съм постоянно бил оптимист, не мога да бъда различен. Знам, че имаме шансове и ще дадем всичко от себе си. Освен Англия останалите тимове са малко или доста на едно равнище. Нашият минус е, че дълго време не сме класирали. Трябва в този момент по този начин да обработим нещата, по този начин да се опитаме дружно със състезатели и ръководители, че да можем да грабнем този късмет и да го използваме. Има футболист в българския народен тим, който може да играе като Краси Балъков. Трябва да му дадем малко повече самочувствие, да се разсъни. Това е Тошко Неделев. Абсолютно инстиктивен и първокласен състезател, който в случай че малко още поработи за себе си, може да стигне равнището, което ние с Данчо Лечков демонстрирахме за националния. Всичко зависи от него "
Балъков: Само тимът на Англия може да ни плаши "Нямаме различен вид, с изключение на победа ", съобщи новият народен селекционер Снимка: -
" Ние бяхме една генерация с необикновено възприятие за комизъм. Къде на комизъм, къде в действителност аз имах вяра в това, което можехме да играем. Този оптимизъм се показваше на зеления терен. В тази обстановка, към този момент като селекционер на националния тим, мога да кажа още веднъж - ние няма какво да губим. Вече 15-16 години не сме се класирали, тъй че този оптимизъм ще се опитам да го предам на футболистите.

" Работим към този момент 4-5 дни дружно. Ще има много промени. Експерименти с млади гении като Кун Теменужков, Илия Груев-младши, Калоян Кръстев, Преслав Боруков и Петко Христов? Тези футболисти всичките са в разширения състав на националния тим. За в бъдеще могат да бъдат извикани. Наблюдавани са във всеки миг, когато счете, че е належащо. Казах към този момент, че националният тим ще бъде една комбинация от опитни и млади футболисти. Така ще бъде и за в бъдеще "

" Няма никакво значение дали са родени в чужбина или са родени тук, а играят в чужбина. Всичко зависи от тях и от нашето наблюдаване, от това какво ще забележим в тяхното развиване. Когато би трябвало и когато може, ще даваме късмет на млади футболисти да бъдат с нас, даже и да не вземат присъединяване в мачовете. Имаме право на 23-има играчи плюс още един. Аз споделих, че постоянно ще крещя 24-има. Има задоволително място за младите. Има доста истини по този въпрос, както и доста пътища, по които да стигнеш там, където искаш. В момента съм заложил на това да извикам по-опитните вратари, тъй като имаме най-малък късмет за класиране. Нека минат тези две квалификации. Вече в идващите не знам, може да бъде различен метод на нареждане при вратарския пост "
Снимка: Lap.bg
" Мартин Камбуров в националния тим? Не мога да кажа дали би оказал помощ. Разбира се, той е един извънредно умел футболист, с доста мачове в Първа лига, както и с доста голове. Той доста, доста от дълго време не е викан в националния тим. За момента считам, че това, което съм повикал, е окей и допустимо най-хубавото, което можем да вземем. Капитанът Ивелин Попов е един от дребното ни играчи, които разполагат с извънредно огромен опит. Той има доста огромно въздействие в тима като престиж. Ще намерим най-хубавото му място - той може да играе на 3 позиции - и сме говорили с него. Той може да поведе тима по най-хубавия метод. Нека не се тормозят за Ивелин, всичко е окей "
От проектант на терена до експерт на скамейката Красимир Балъков застава отпред на националния тим на България Снимка: Lap.bg
" Аз имам една рецепта, която съблюдавам в продължение на доста време. Един от моите обичани треньор - Жозе Моуриньо - сега няма работа. Хосеп Гуардиола продължава да работи. Юрген Клоп, Гуардиола, Моуриньо - това са тримата, които са разнообразни по жанр, само че дружно съчетават съвършения треньор. Ако има по какъв начин от тези тримата да направиш един треньор, то той ще създаде топ футбола, който да се играе в света "

" Дали в случай че бях футболист през днешния ден, щях да коствам 100 милиона? Да. Когато имах контракт в " Щутгарт ", с цел да ме изплатят оттова, имаше уговорка за 70 милиона. Това беше 2001 година Сега сме 2019 година Предполагам, че с 30 милиона цената ми би се качила нагоре ", приключи Балъков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР