Селекционерът на Италия Лучано Спалети коментира по любопитен начин предстоящите

...
Селекционерът на Италия Лучано Спалети коментира по любопитен начин предстоящите
Коментари Харесай

Спалети: Големият респект ни прави слаби

Селекционерът на Италия Лучано Спалети разяснява по любопитен метод идните квалификации с Малта и Англия. " Адзурите " нямат право на неточности, откакто изгубиха точки в семейството на Англия (1:2) и визитата в Скопие на Северна Македония (1:1) в дебюта на експерта.

„ Ако нямаме почитание към съперника, това ни прави самонадеяни, само че пък прекомерно огромният почит ни прави слаби - изясни някогашният треньор на Наполи. - Предстоят ни два мача, които са много сложни. Не подценяваме никого и нямаме проблем да излезем на “Уембли ” против тези, които са основали футбола, и да играем по този начин, както знаем. Мислим и за двата мача, като ще се постараем да играем със състав, който ни разрешава да имаме свежи играчи и в двете обстановки. Не взимаме дълготрайни решения въз основата на краткотрайни страсти.

Истинската наслада е мисълта за това по какъв начин хората, емигрирали на 15 години, тъй като са нямали опция да се изхранват, в този момент прекарват два часа пред тв приемника, надявайки се националният тим да победи. Точно това желая да видя: по какъв начин играчите ми тичат на всички места поради тези хора. Няма да разгадавам на футболисти, които не демонстрират своите качества. Техните кариери ще продължат, само че не и под мое управление. Ако постоянно защитаваш своите деца, те ще станат по-слаби. Когато допуснеш неточност, в реда на нещата е да се извиниш. Ако си търсиш оправдания, ще попаднеш на хора, които са подготвени да те наранят. Когато си признаваш грешките, хората ще са по-склонни да те приветстват и още веднъж да ти оказват помощ ”, съобщи Спалети на конференция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР