Селекционерът на Германия по футбол Йоахим Льов мисли да върне

...
Селекционерът на Германия по футбол Йоахим Льов мисли да върне
Коментари Харесай

Льов връща легенда на Байерн в националния отбор

Селекционерът на Германия по футбол Йоахим Льов мисли да върне Томас Мюлер в националния тим за Евро 2020 това лято, твърди вестник "Билд ". Според изданието, Льов към този момент се е обадил на халфа на Байерн Мюнхен и го е уверил, че желае още веднъж да разчита на него.

Мюлер за последно игра за Германия през ноември 2018 година в Лигата на Нациите. През март 2019-а той беше освободен от националния тим дружно със съотборника си Джером Боатенг и със бранителя на Борусия (Дортмунд) Матс Хумелс.

Призивите за завръщане на Мюлер станаха по-настойчиви през последната година, защото полузащитникът се трансформира в главен състезател на Байерн под управлението на старши треньора Ханзи Флик, а баварците завоюваха Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига предишния сезон.

Льов ще разгласи състава за Евро 2020 на 19 май. Заради пандемията от ковид европейското състезание беше отсрочено с една година, а в този момент треньорите ще имат право да повикат 26 играчи, с трима повече от нормално. Евро 2020 ще стартира на 11 юни, а Германия започва акцията си на 15 юни против международния първенец Франция в Мюнхен. Йоахим Льов ще напусне поста си след шампионата, а негов заместител съвсем несъмнено ще бъде Ханзи Флик.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР