Селекционерът на дамския национален отбор по волейбол Иван Сеферинов даде

...
Селекционерът на дамския национален отбор по волейбол Иван Сеферинов даде
Коментари Харесай

Иван Сеферинов: Беше безмислено да играем във финалната четворка

Селекционерът на дамския народен тим по волейбол Иван Сеферинов даде доста забавно изявление пред профилирания уебсайт bgvolleyball.com, в което предначерта проектите си за жизненоважната подготовка за международно състезание, която ще се организира в Холандия. Сеферинов даде спорна оценка за присъединяване на тима на Световното Гран При.

 Волейболистките на България имаха потребност от пет гейма против Аржентина
Волейболистките на България имаха потребност от пет гейма против Аржентина

Момичетата на Иван Сеферинов се класираха на пето място в Световното Гранд При

Каква е оценката за представянето на тима в Световното Гран При?

С две думи оценката ми е добра. Ще бъде пресилено да кажа доста добре или чудесно, тъй като тимът, който игра на Световното Гран При не беше титулярният състав на България, а с по-млади състезателки. И в този смисъл считам, че не трябва по този метод да действаме като народен тим, тъй като пазиме името на България. Наистина, много тимове бяха подмладени, само че считам, че можеше да се представим още по-добре.

Отсъствието на титулярките ли докара до петото място?

Да, това е една от главните аргументи. Също и поради политиката на федерацията, с която гледаме да угодим на всички..

Значи можехме повече от пето място в груповата фаза?

Можехме и първи да станем.. Това значи, че трябваше да играем крайна четворка на втора група в Гран При. Това пък, съгласно всички експерти е безсмислено, защото предвид на измененията, които предстоят в Гран При за в бъдеще, единственото печелившо нещо от този шампионат е набирането на точки за международната класация и натрупването на по-добър рейтинг за националния тим. Но преценихме, че тази седмица, в която ще бъде финалната четворка, бе по-добре да дам малко отдих на тези девойки, които започнаха от началото на май и до момента нямаха отмора.

Има ли израстване в младите състезателки, някоя, която да е направила е усещане?

Единственото, което ми направи доста мощно усещане, е стабилната игра на Гергана Димитрова и най-много на начален удар. Затвърди мнението ми, че е израснала, и че може умерено да способства доста за тима, който да построим за международната подготовка и Европейското състезание.

Диагоналът Юлия Стоянова получи травма по време на последния шампионат, какво е положението й?

Има навяхване на коленната става, леко увреждане на менискус, което не е съдбовно и оттокът стартира да спада, уповавам се до два-три дни да бъде отшумял този отток. Но въпреки всичко чакаме заключението на експертите, с цел да кажат, какво тъкмо е увреждането на менискуса след разчитането на магнитния резонанс.

Предстои международна подготовка. Ще се върнат ли всички титулярки?

Да. Нямам състезателка, която да не желае връщането си в националния тим, в това чисто и Мария и Ева.

Как ще протече подготовката?

Подготовката стартира в София, в зала Христо Ботев на 1 август, като започваме съществени двуразови тренировки до началото на международната подготовка на 22 август. Предвидили сме и две контроли, като ще играем с Русия в Москва. Те ще бъдат на 17 и 18 август, като към този момент са уговорени.

Шансовете ни за класираме на Мондиал 2018?

За мен би трябвало да се класираме. Имаме благоприятни условия и капацитет, всичко зависи от задачата и мотивацията на самите състезателки. Задължени сме да вземем квота за Мондиал 2018. Но това е една стъпка, която по-късно би трябвало да води към съществени размисли и разисквания за подготовката за в бъдеще, изискванията в женския тим и доста съществено би трябвало да се подходи към цялостната работа с волейболистките.

 Снимка 304586
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР