Селекционерът Лионел Скалони ще пропусне гостуването на Аржентина на Чили

...
Селекционерът Лионел Скалони ще пропусне гостуването на Аржентина на Чили
Коментари Харесай

Селекционерът на Аржентина пропуска мача с Чили заради COVID-19

Селекционерът Лионел Скалони ще пропусне гостуването на Аржентина на Чили в международна подготовка, откакто тества позитивно за ковид, разгласи самият той пред публицисти в сряда.

Помощникът му Пабло Аймар също ще остане в Аржентина за конфликта в четвъртък в Калама. „ Пабло е в дома си от няколко дни, тъй като е непосредствен контакт. Аз завърших карантина преди няколко дни, само че не преставам да тествам позитивно и с цел да бъда на скамейката против Чили, би трябвало да дам негативен тест “, сподели старши треньорът на видео конференция.

„ Албиселесте “ ще бъде и без основаните в Англия полузащитници Алексис МакАлистър от Брайтън и Емилиано Буендия от Астън Вила, откакто съотборниците в националния тим дадоха позитивни проби. „ Един от тези двамата щеше да играе “, разясни Скалони. Членовете на треньорския щаб Валтер Самуел и Роберто Аяла ще изведат отбора в четвъртък. Аржентина, дружно с Бразилия, към този момент се класираха за Световното състезание в Катар, което стартира през ноември, без значение че имат още по пет мача до края на квалификационната акция.

Чили, обаче, е един от седемте тима, които се борят за оставащите две директни квалификационни места. Съставът има своите Ковид проблеми, като трима футболисти отсъстват поради позитивни проби – централният защитник на Уотфорд Франсиско Сиералта е под карантина в Англия, до момента в който полузащитникът Маурисио Исла и нападателят Жан Менесес тестваха позитивно при идването си в Сантяго. Скалони остави седемкратния притежател на „ Златната топка “ Лионел Меси, който неотдавна се възвърне от ковид, отвън състава за мачовете с Чили и Колумбия.

От началото на годината, Аржентина се бори с нова вълна на коронавирусни инфекции, регистрирайки над 100 000 нови и 300 смъртни случая дневно. Страната с население от 45 млн. души е записала общо 8 млн. случая и 120 000 жертви на вируса. Повече от 3/4 от популацията е изцяло имунизирано.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР