Селекционерът Борислав Крачанов изведе националния отбор на България по волейбол

...
Селекционерът Борислав Крачанов изведе националния отбор на България по волейбол
Коментари Харесай

Селекционерът на волейболните националки до 19 години: Горди сме, но искахме повече

Селекционерът Борислав Крачанов изведе националния тим на България по волейбол за дами под 19 години до осмото място на Световното състезание. Националките се показаха ослепително в съвсем всички мачове от шампионата в Унгария и Хърватия.

„ Гордост е да сме измежду осемте най-хубави тима в света “, сподели старши треньорът Крачанов пред формалния уебсайт на Българската федерация по волейбол.

„ Нашата упоритост беше да стигнем още по-напред. Да се борим за орден. Може би малко централизация не стигна в четвъртфинала против Турция. След това се получи психически срив и девойките не съумяха да се вдигнат прочувствено. Загубата повлия на последните две срещи “, продължи той.

„ Първата и най-важна цел беше да излезем от групата. Тръгнахме нерешително, само че по-късно набрахме скорост. Горд съм с всичко, което девойките направиха. Имаше доста пот и труд, които се отплатиха. Смятам, че скоро всяка една от състезателките ще има място и в първия отбор на България. Предстои им доста работа в клубните тимове. Трябва да продължат да покачват равнището си и да убедят националния треньор, че може да разчита на тях. През тези седмици, в които бяхме дружно те се усъвършенстваха и физически, и тактически. Мисля, че им показахме пътя към женския отбор. А те откликнаха по най-хубавия метод. Всяко начало е мъчно. Нашите девойки сложиха здрави основи за своето бъдеще “, разяснява още Крачанов.

Специалистът за първи път води народен отбор. Миналата година той беше в щаба на Лоренцо Мичели в първия тим на България.

„ За мен и моя щаб беше огромно предизвикателство да участваме на Световно състезание. Подобно на състезателките и ние израснахме. Видяхме в какво другите ни превъзхождат, направихме разбори. Най-вече би трябвало да надграждаме в психически аспект “, приключи Борислав Крачанов
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР