Секторът е застрашен от рецесия и точно в такива моменти

...
Секторът е застрашен от рецесия и точно в такива моменти
Коментари Харесай

Съюзът на Дунавските овощари впечатли берлинско изложение с вкуса на българските плодове

Секторът е заплашен от криза и тъкмо в такива моменти присъединяване в интернационалните изложби се трансформира в мотор за превъзмогване на компликациите, съобщи Николай Колев

Международното ревю за пресни артикули FRUIT LOGISTICA, което се организира в Берлин за 30-и следващ път, събра в немската столица изложители от целия свят, осведомят от пресцентъра на Съюза.

Българските аграрни производители означиха най-мащабното показване на страната ни до момента, като присъединяване им бе с поддръжката на земеделското министерство и Държавна фирма „ Земеделие “.

Участниците от Съюза на Дунавските овощари впечатлиха гости и сътрудници с усета и качеството на родните плодове и зеленчуци.

„ Успяхме да реализираме задачата си и да покажем, че в тези сложни времена България резервира конкурентоспособно произвеждане на плодове, достигайки равнището на водещи международни производители. Зад всеки създаден плод стои история за отдаденост, иновация, неизменност и доста труд, с цел да успеем, макар проблемите, пред които сме изправени всеки сезон. Гордеем се, че работим ръка за ръка с нашите сътрудници от Добруджанския овощарски съюз и Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните. Искаме с преработватели, търговци на едро и дребно и потребителите да разберем по какъв начин наподобява бъдещето на промишлеността ни, въз основа на условията на всички страни “, сподели Николай Колев, ръководител на Съюза на Дунавските овощари.

Тенденциите, които се откроиха по време на форума, демонстрират, че цената към този момент е главен фактор за покупка и макар възобновяване на пазара след Коронавирус, за някои консуматори смисъла на критерии като резистентност, регионалност и органични артикули, е намаляло. Екстремните метеорологични условия също са част от неподходящите фактори, които засегнаха производителите. Значително се е нараснала себестойността на продукцията, откакто войната в Украйна беше последвана от внезапно повишаване на цената на разнообразни първични материали, като торове, горива, сила и труд. В някои региони производството беше понижено или даже спряно.

„ Секторът е заплашен от криза и тъкмо в такива моменти присъединяване в интернационалните изложби се трансформира в мотор за превъзмогване на компликациите. Признаците за страхливо възстановяване в региона на логистиката е добър знак, само че остават съществени провокации, като по-малко атрактивни обменни курсове на еврото, лимитираният брой водачи на камиони в Европа и по-високите цени на горивата. Затова от Съюза на Дунавските овощари сме още по-мотивирани да оказваме спомагателна поддръжка на родните фермери да осъществят продукцията си със самочувствие за нейното качество и усет “, сподели още Николай Колев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР