Сексуалните посегателства са се увеличили с 13% в американската армия,

...
Сексуалните посегателства са се увеличили с 13% в американската армия,
Коментари Харесай

Тревожен скок на сексуалните посегателства в американската армия

Сексуалните похищения са се нараснали с 13% в американската войска, съгласно годишен отчет, показан пред Конгреса от министерството на защитата.

Цифрите от 2021 година са най-високите, откогато американската войска стартира да наблюдава половите похищения през 2006 година

" Министерството пресмята, че 35 875 дейни членове на службата са претърпели някаква форма на нежелателен полов контакт през годината преди да бъдат проучени ", се споделя в отчета.

Това значи, че 8,4 % от дамите на дейна работа са претърпели полово посягане, а 1,5 % от мъжете са претърпели нежелателен полов контакт.

Статистическите данни единствено удостоверяват това, което е непрекъснат проблем в подразделенията на въоръжените сили на Съединени американски щати от десетилетия.

" Сексуалните похищения и половият тормоз остават устойчиви и корозивни проблеми в цялата войска ", се споделя в отчета.

Цифрите демонстрират, че през 2021 година са били заведени 8 866 каузи за полово принуждение, което е с 13% повече от миналата година. От тези случаи 7 249 са от членове на дейната работа, които са декларирали, че са претърпели полово посягане по време на службата си.

Най-голям скок на сигналите за полово принуждение е имало измежду пехотинците, като те са скочили с 26% по отношение на 2020 година Това е най-голямото нарастване за това поделение на армията след скока от 51% през 2013 година

Военноморските сили регистрират 9% нарастване на нежеланите полови контакти, следвани от Военновъздушните сили и Корпуса на морската пехота - всяка от тях регистрира 2% нарастване на половото принуждение.

Висши военни обявиха, че Пентагонът остава " внезапно фокусиран върху решаването на този проблем ". " В цялото министерство на защитата построяваме трайна културна смяна в невиждан мащаб ", съобщи Гилбърт Р. Сиснерос -младши, заместник-министър на защитата по въпросите на личния състав и боеспособността./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР