Секретарят на Съвета за сигурност и отбрана на Украйна (СНБО)

...
Секретарят на Съвета за сигурност и отбрана на Украйна (СНБО)
Коментари Харесай

Алексей Данилов: 20 % от руския военен флот вече не съществува

Секретарят на Съвета за сигурност и защита на Украйна (СНБО) Алексей Данилов съобщи, че 20% от съветския флот " към този момент не съществува ". Това съобщи самият той в изявление за " Гласът на Америка ".
 
" Разбира се, бихме желали да имаме доста по-добра обстановка за освобождението на нашите територии. Но редом с този развой в Черно море се случваха доста огромни и значими събития. Що се отнася до тази обстановка, 20% от флота на Руската федерация към този момент не е там ", сподели той.
 
Данилов посочи, че не приказваме за " корита за 5-30 души ".
 
" Това са големи бойни кораби, които изпратихме там, където на 13 и 22 април беше изпратен известният флагман на Черноморския флот " Москва ". А случилото се през днешния ден (26 декември, бел. ред.) през нощта е блестящо удостоверение, че нашите военни демонстрират схващане по въпроса за Крим. И за нас това е извънредно значимо, както и останалите ни територии ", сподели секретарят на СНБО.
 
Данилов добавя, че потапянето на огромния десантен транспортен съд " Новочеркаск ", е ясно удостоверение, че украинските военни имат ясно схващане по въпроса за деокупацията Крим. " А за нас тя е извънредно значима, както и останалата част от територията ни. Някой има огромно предпочитание да се откажем от териториите си, желая да обясня на всички, че имаме Конституция, в която ясно са залегнали териториите на страната ни. Те са приети по целия свят. И не познавам политици (украински, бел. ред.), които биха повярвали, че не можем да съблюдаваме Конституцията на страната си ", акцентира той.
 
 Горящ съветски транспортен съд Горящ съветски транспортен съд Източник: Скрийншот видео кадър
Данилов разяснява и така нататък " сигнали от съветските управляващи за готовността им за договаряния ":
" Путин не е подготвен за никакви договаряния. Путин или неговото обграждане вършат тези изказвания, с цел да понижат поддръжката за страната ни. Те пускат тези имитации, сякаш да внушат, че са подготвени за договаряния. Но вие ясно знаете позицията на нашия президент: има 10 точки от Формулата за мир на Володимир Зеленски. Четете деликатно, там всичко е написано. " Преговорите ", предлагани от Руската федерация, са напълно елементарни – това е нашата капитулация. Не можем да си позволим да капитулираме пред страната, която стартира да ни унищожава на 24 февруари. И ще продължим да вървим към успеха ".
 
" Русия има проекти да унищожи страната ни, те са известни на всички. Това е задачата, която Путин си сложи. Руснаците в никакъв случай не са имали други проекти за нашата страна. Знаем това от историята ", декларира още Алексей Данилов. 
 
 Ще бъде сложна година. Година на взимане на значими решения, изключително на фронта. Много бих желал това да бъде годината на нашата победа, нашата взаимна победа с нашите сътрудници над врага, приключва изявлението секретарят на Съвета за сигурност и защита на Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР