Членството на България в НАТО даде гаранции за нашата сигурност,

...
Членството на България в НАТО даде гаранции за нашата сигурност,
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Атанас Запрянов: Членството на България в НАТО даде гаранции за нашата сигурност, стабилност и просперитет

„ Членството на България в НАТО даде гаранции за нашата сигурност, непоклатимост и разцвет. Въоръжените ни сили извървяха един величествен път на развиване и промяна, с цел да ги забележим в днешното им положение и да погледнем в бъдещето по този начин, както е планувано според нашите проекти за развиване и за създаване на качества за групова защита. “ Това сподели министърът на защитата Атанас Запрянов на откриването на фотографската галерия, отдадена на 20-ата годишнина от участието на България в НАТО. На събитието участваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министрите на защитата Радостин Илиев и Аделина Николова, висши офицери от Въоръжените сили и представители на Министерството на защитата.

„ Във фотосите са запечатани значими моменти от провеждането на многонационалните учения, които са гръбнакът на интеграцията на Въоръжените ни сили в процеса на подготовката за пълноправно участие. Имаме опция да забележим стадии от развиването на Българската войска като член на НАТО през тези 20 години, главните моменти от присъединяване в интервенциите на НАТО в Ирак, Афганистан, Косово, Босна и Херцеговина “, уточни министърът на защитата. Той благодари на създателите на фотографските произведения - Вяра Йовева, фотограф на Министерството на защитата, капитан Мария Крашевска от състава на Съвместното командване на силите, капитан Иван Дончев от Военновъздушните сили, Иван Кацаров от Военноморските сили, Соня Колчакова от Военномедицинска академия, Красимир Тодоров, фотограф на вестник „ Българска войска “ и Огнян Стефанов, дълготраен фотограф към Военновъздушните сили, запечатали със своите обективи събития от 20-годишния път на развиване на българските Въоръжени сили като част от груповата система за защита.

Фотографската галерия е включена в Националната стратегия с начинания за отбелязване на 20-ата годишнина от участието на Република България в НАТО и 75-ата годишнина от основаването на Организацията на Северноатлантическия контракт.

Жителите и гостите на столицата ще имат опция да видят експозицията до 4 юни 2024 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР