Сегментът на безалкохолната бира в България отбелязва сериозен годишен ръст

...
Сегментът на безалкохолната бира в България отбелязва сериозен годишен ръст
Коментари Харесай

Още една марка навлиза в сегмента на безалкохолните бири в България

Сегментът на безалкохолната бира в България отбелязва сериозен годишен растеж от началото на годината. За първите шест месеца той е 38%, сочат данни на " Нилсен ", представени от представители на " Карлсберг България ". Те означават и че все пак тези питиета в България са под 1% в размер от общата консумация на бира.

Компанията обаче счита, че таман неразвития пазар в този сегмент дава опция за огромни растежи в близкото бъдеще. Теодор Несторов, шеф " Маркетинг " в компанията означи, че движеща мощ на продажбите на здравословни артикули са по този начин наречените милениъли - родените през последните две десетилетия на 20 в. Причината за това е, че в световен мащаб те се стремят към това да водят здравословен живот, който изключва потреблението на огромни количества захар и алкохол.

Вероятно таман това потомство стои в основата на взрива на безалкохолната бира в световен мащаб. Тя се появява на пазара преди към 10 години и нарастването на продажбите за този интервал е 90%. Но въпреки всичко би трябвало да се регистрира, че се потегля от ниска база.

По данни на организация " Нилсен ", представени от компанията в България през първите пет месеца пазарът на безалкохолна бира пораства с 38% за година в размер. За съпоставяне световно за първото тримесечие растежът при тези бири е приблизително 20% като има страни в Европа, където делът на този сегмент не е по този начин пренебрежим както в България. За първото тримесечие " Карлсберг груп " регистрира 23% растеж на годишна база.

Заради капацитета на този пазар и в България компанията пусна на пазара създадена във френски цех " Бирел " (Birell) в два разновидността - светла и " белгийска " като втората е вид " мътна " бира. Предлагат се към този момент в кенове по 500 мл при целесъобразна цена от 1.29 лева Компанията е избрала България и Полша за първите страни, в които да пусне напитките в района. Засега не се планува да се създават в България, само че не е изключено на идващ стадий и сходен ход.

Представители на компанията обясниха, че разчитат на това бирата без алкохол да служи за разхлаждане през целия ден без опасения, че човек в случай че я пие на обяд няма да е дееспособен или пък няма да може да кара след това.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР