Сегашното състояние на статукво не е добро за никого. Блокадата

...
Сегашното състояние на статукво не е добро за никого. Блокадата
Коментари Харесай

Ковачевски: Необходимо е Северна Македония да има силна и ясна европейска перспектива


Сегашното положение на статукво не е положително за никого. Блокадата на присъединителните договаряния на страната се усеща в целия район.Това съобщи министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски след среща с висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността, който е и заместник-председател на Европейската комисия, заяви МИА.

По думите му е належащо Северна Македония да има мощна и ясна европейска вероятност,

На взаимна конференция след срещата Ковачевски благодари за недвусмислената поддръжка от Борел страната да получи дата за начало на договаряния без отсрочване.

Според Ковачевски само изцяло обединена Европа може да бъде мощна.

В интервал на неустойчивост като в никакъв случай до момента, се появява нужда Европа да бъде обединена и мощна. Войната, която се случва, е риск за увеличено въздействие на трети страни в района, за което всички би трябвало да бъдем извънредно деликатни и готови. Необходими са ни предвидими, ускорени и засилени процеси на интеграция в Европейски Съюз, акцентира министър председателят на Северна Македония.

По отношение на руско-украинския спор той напомни, че Северна Македония, като членка на НАТО и страна претендент за участие в Европейски Съюз, е сложила своята позиция в сходство със съдружниците си. С сътрудника от България, добави той, е открит нов принцип на съдействие, който, по думите на Ковачевски, е същинският път, с който ще стигнем до решение на разногласието. 

От извънредно значение е Европейски Съюз и страните членки да се включат, тъй като разширението със страните от Западните Балкани е към този момент стратегически въпрос и въпрос на сигурността.

Интеграцията значи посветеност за постоянна и обединена Европа.

Страните от Западните Балкани са тясно свързани - когато има прогрес при една страна, той е тласък за прогрес в другите страни, посочи Ковачевски, добавяйки, че това държавно управление остава отдадено на промените и реформаторските процеси, на върховенството на закона и битката срещу корупцията, както и на икономическите въпроси, а финансовата поддръжка от Европейски Съюз ще бъде огромен принос в тази тенденция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР