Сегашната среща на контактната група за Украйна, а след това

...
Сегашната среща на контактната група за Украйна, а след това
Коментари Харесай

Високата цена на победата над Русия: НАТО влезе в режим да самоунищожение

Сегашната среща на контактната група за Украйна, а по-късно срещата на ръководителите на отбранителните ведомства на страните - членки на Северноатлантическия алианс, намирисаха на литература и принудиха да си напомним класиката. Хлестаков беше военачалник Марк Мили, а Воланд, който провежда шоу за мощно обеднелите европейци, беше шефът на Пентагона Лойд Остин.

Прессъобщенията звучаха извънредно победоносни. „ Десетки хиляди бойци и офицери са подготвени в сходство със стандартите на НАТО “, „ политическата и военна поддръжка за Украйна в никакъв случай не е била толкоз дълбока и консолидирана “, „ нашата цел е победа над Русия “.

Фактът, че радостното шествие беше съпроводено с фойерверки от горящи “Леопарди ” и “Брадлита ”, не смути изнасящите речи. Защото едно е да се приказва пред камерите „ за стандартите на НАТО за образование “, а напълно друго е фактически да се образоват персоналния състав на украинската войска съгласно сегашните стандарти.

Това са стандартите.

Най-боеспособните армейски елементи по предписание са морските пехотинци. Записалите се там американци (доброволно, на затлъстял контракт, с доста заплащания и осигуровки) се приготвят за конфликти по следния метод. Отначало това е просто образование и то е от година до година и половина. След това - координиране на звена, което лишава няколко месеца. Но това не е всичко: до момента в който американските военачалници намерят допустимо да употребяват морските пехотинци в интензивна борба, има още един интервал от шест месеца. Тоест от към този момент опитните и подготвени, добре координирани и споени още шест месеца дерат кожа с доста часове образование. И чак по-късно се пращат там, където се стреля с бойни патрони, пускат се същински бомби, а артилерията работи по този начин, че и на най-силните се късат тъпанчетата.

Ако приемем за чиста монета думите на ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете, то се оказва, че образованието на персоналния състав на ВСУ по стандартите на НАТО е почнало преди две години и половина. В същото време са били подготвени хора, които към този момент са имали стабилен опит от военни интервенции.

Ако приемем думите като обръщение към съветското министерство на защитата, тогава към този момент има неприятни вести за военачалник Мили. Обучени " по стандартите на НАТО " батальони нямат въздушно прикритие, нямат средства за разкриване на самолети и хеликоптери. Положението със снаряди за артилерийско прикритие и противотанкова подготовка също някак си не е доста добре. Независими специалисти настояват, че в зоната на СВО Русия изразходва толкоз снаряди дневно, колкото промишлеността на НАТО създава за месец.

Що се отнася до степента на подготвеност на армейския персонален състав от ВСУ, подготвен по „ стандартите на НАТО “, посочените числа на загубите слагат под подозрение кардиналното битие на такива стандарти. Наричат съотношението 10 към едно. Това не беше изказано от Кремъл, а от пенсионирания чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън. Същият Джонсън акцентира: когато има загуби, при страната, която настава, те постоянно са по-висока, само че съгласно натовските (тоест американските) стандарти за водене на война това съответствие не може да бъде повече от четири към едно.

Бравурните нотки, които се чуха от Брюксел, са в прорез с това, което пишат даже в такова лоялно към атлантиците издание като “Политико. ” Ситуацията е толкоз сериозна за Запада, че редакторът Джейми Детмър самичък се хвана за писалката. Началото на публикацията: " войните не постоянно вървят съгласно проекта, създаден от политиците. " С други думи, това, което се случва с необятно оповестената атака, се обърка, пое в неверната посока - и обстановката надали ще се усъвършенства, в случай че вземем поради, че времето работи освен против целия групов Запад и против НАТО, само че и против всяка страна, която в една или друга степен се причисли към антируската коалиция. Някои нации имат избори под носа, други имат криза, други нямат задоволително енергийни запаси, други имат дупки в бюджета, които не могат да се скрият или закърпят.

А времевият фактор е на страната на Русия, както факторът на непрекъснатата работа на военно-промишления комплекс, факторът на подготвената и готова войска. Това се назовава военно и политическо оперативно пространство.

Между другото, мандатът на военачалник Мили изтича през есента, той като Хлестаков ще изчезне като мираж в пустинята. Правомощията на Лойд Остин зависят от Байдън. В резултат на това може да се окаже, че вариетето с „ цялостното изобличаване на злонамерената съветска експанзия “ ще разголи цялата върхушка на атлантиците и обвързвания европейски естаблишмънт. Явно ще станем очевидци на бягство като това от летището в Кабул.

Разкъсването на НАТО на части е по едно и също време вълнуващо и поучително.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР