Сега се говори за нова лява партия – дали ще

...
Сега се говори за нова лява партия – дали ще
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Говори се за нова лява партия, а реално ни липсва ресурс за нови електорални авантюри

Сега се приказва за нова лява партия – дали ще е нова, или план за преоблечени остарели муцуни, които ще нападат властта. Ресурс за нови електорални случки няма, съгласно мен. Това разяснява по Би Ти Ви политологът Стойчо Стойчев.

Той разяснява и позицията на България позицията на България след признаването от Русия на ДНР и ЛНР.

Ясно е, че отношението на обвързаност към Русия е доста мощно – няма съществуване на ясно публично мнение. На Русия не се гледа като на грабител, а повече като на освободител… У нас обществото ще бъде разграничено, то се лута сред двете позиции – за и срещу Русия, които се парират една друга. Това демонстрира една амбивалентност на позициите, което пречи и на европейското ни участие – да бъдем непрекъснато разкрачени, по тази причина неслучайно един съветски народен представител ни назова Троянския кон в Европейски Съюз, уточни Стойчев.

Той обаче е безапелационен, че когато си избрал един тим, мъжеството изисква да играеш за него. Затова е вярно да подкрепим позицията на нашите съдружници в НАТО и Европейски Съюз. Мандатоносителите обявяват връзки с Съединени американски щати и е обикновено да имат по-активно държание. Руската страна обаче знае доста добре нашата нюансирана позиция, посочи още Стойчо Стойчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР