„Сега научихме за получената оферта. Смятаме, че такова решение сега

...
„Сега научихме за получената оферта. Смятаме, че такова решение сега
Коментари Харесай

Скандално министри на БСП напуснаха МС заради F-16: Тръгнали самолети да купуват, а народът ще зъзне зимата

„ Сега научихме за получената оферта. Смятаме, че такова решение в този момент е нездравословно за България, тъй като се намираме в няколко кризи”, съобщи Нинова. И дефинира разискване на тази тематика сега като „ безусловно недопустимо”, съобщи Корнелия Нинова.

Тя добави, че народът ни се нуждае от тези пари, с цел да оцелее през зимата и „ минимум в този миг е належащо страната ни да прави капиталов разход за оръжие”.

Ето какво написа тя във Facebook доскоро:

" Не знаем по какъв начин ще оцелеят хората зимата, а тръгнали да купуват нови самолети

Това заявих на брифинг в Министерски съвет, откакто четирите министри на Българска социалистическа партия напуснахме съвещанието поради закупуване на самолети F-16

Днес, тук се приказва за закупуването на нови 8 броя самолети F-16. Не желаем да участваме в полемика на взимане на такова решение. Смятаме, че сега народът се нуждае от тези пари, с цел да оцелее през зимата и да преведем България през рецесията. В този миг минимум е належащо България да прави капиталов разход за оръжия.

Още по време на съвещанието декларирахме, че го напущаме. Намираме, че този диалог и решение в този момент е нездравословно за България. Намираме се в няколко рецесии - икономическа, обществена. Липса на визия какво ще се случи в идващите месеци и по какъв начин ще се развият икономическите, обществените и енергийните въпроси в Европа и България. Смятаме, че да се разисква сега нов капиталов разход в какъвто и да е размер за нови 8 броя F16, за нас най-малко е безусловно неприемливо. Затова всички министри на Българска социалистическа партия напуснахме съвещанието на Министерски съвет и няма да участваме повече в него. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР