Сега е време да се обърнем към себе си, време

...
Сега е време да се обърнем към себе си, време
Коментари Харесай

Мариус Куркински: Сега е време да се обърнем към себе си

Сега е време да се обърнем към себе си, време за преосмисляне на всичко. Това съобщи режисьорът и артист Мариус Куркински , който в Деня на театъра пуска за онлайн гледане моноспектакъла „ Черното пиле “ , съобщи БГНЕС.

Моноспектакълът по описа на Николай Хайтов ще бъде наличен посредством платформата Fanstream.bg през днешния ден от 20:30 часа за интервал от 72 часа. Режисьорът изясни, че записът е на стотното зрелище от Зала 1 на НДК, което е изиграно на 19 април 2019 година.

„ Сигурен съм, че има хора, на които им липсва театъра – тези, които към този момент са го гледали може би ще им бъде забавно да го видят още веднъж, а тези, които не са, в случай че имат време, ще ми бъде прелестно да го видят “ , показа Куркински какво го е подтикнало да даде на фена записа на предпоследния си моноспектакъл преди юбилейния „ Мариус 50 “.

„ Аз доста обичам този моноспектакъл, този създател. Мисля, че е подходящо сега да се обърна с неговите думи, тъй като Хайтов е един от огромните наши създатели, който показва доста любов към народа си и грижа към него. Неговите думи ще бъдат потребни сега “ , сподели още Мариус Куркински, който пресъздава текстовете на Хайтов оптимално непокътнати.

Според режисьора „ Черното пиле “ по някакъв метод е обвързвано с днешната рецесия, там също става дума за общество в рецесия. Разбира се има и комизъм.

В обстановката на изключително състояние и обществена изолираност, Мариус Куркински счита, че е рано да се приказва за спектакъл и по какъв начин ще продължава той.

Според артиста живото осъществяване и повода, заради която хората идват в театъра – да са там, в постройката, в залата, жив човек да играе пред тях – това не може да се съпостави .

Въпреки това онлайн представленията в дните на изключително състояние са разтуха и наслада. „ Защото феновете ще видят различен вид осъществявания, различен вид наличие – най-малкото ще сравнят за себе си, а и актьорите няма да остават пасивни “ , съобщи още Куркински.

„ Сега има по-важни неща. Според мен всеки естествен човек би трябвало да осъзнава, че в този момент е време за преосмисляне на всичко. За мен обстановката съответствува по някакъв метод и с Великия пост – стихването и смирението сега са най-важни. Да се оказва помощ – кой с каквото може “, показа артистът с уточнението, че не преиграва.

„ Молитвите ми, съпричастието ми и благодарността ми са обърнати към лекарите и доброволците. Сега повече би трябвало да се приказва за хората, които оказват помощ с телата си, със силата си, с работата си, със себеотрицанието си “ , съобщи Куркински и уточни, че рецесията е обща, тъй като тя визира всеки един.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР