Седмокласниците ще пишат по вариант II на изпита по Български

...
Седмокласниците ще пишат по вариант II на изпита по Български
Коментари Харесай

Седмокласниците ще пишат по вариант II на изпита по БЕЛ

Седмокласниците ще пишат по вид II на изпита по Български език и литература (БЕЛ), съобщи кореспондент на БГНЕС.


Националното външно оценяване по БЕЛ стартира тъкмо в 9.00 ч. На изпита по данни на МОН следва да се явят 62 877 седмокласници. Те ще са разпределени в 1 700 учебни заведения и 5 681 зали. Над 11 000 са ангажираните квестори, които следва да наблюдават за естественото и транспарантно протичане да процеса.

Тестът се състои от 26 задания, от тях 18 въпроса са затворени и включват избор от четири благоприятни условия за отговор. Има и 6 задания с къс свободен отговор и една с уголемен свободен отговор. Последната задача е преразказ на неизучаван живописен текст.

150 минути е продължителността на изпита.

Резултатите следва да бъдат оповестени до 28 юни 2023 година

Албена Михайлова, основен секретар в МОН, изтегли името на журналиста, който надлежно да изтегли изпитния вид. Панда се на Симона Горчева да изтегли разновидността, по който ще пишат седмокласниците.

" Направили сме всичко допустимо организацията да тече гладко. Системата има опит, всички си знаят отговорностите, тъй че не чакаме да има някакви проблеми ", сподели Евгения Костадинова, шеф на Дирекция " Съдържание на предучилищното и учебното обучение " в МОН. Тя съобщи, че се надява децата да са спокойни, да им харесва това, което пишат, и да показват най-хубавото от себе си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР