Седмокласниците, които завършват тази година в област Враца, ще са

...
Седмокласниците, които завършват тази година в област Враца, ще са
Коментари Харесай

Намаляват учениците, завършващи седми клас в област Враца

Седмокласниците, които приключват тази година в област Враца, ще са по-малко с 4 % по отношение на тези от предходната година и това основава проблеми при определянето на броя и сформирането на паралелките в VIII клас, сподели през днешния ден  началникът на Регионалното управление-Враца Лорета Колева по време на съвещание на Постоянната комисия по претовареност, на което беше показан Държавния план-прием за образователната 2024-2025 година в региона.

Срещата бе управлявана от регионалния шеф Надя Донкинска.

Според Колева най-сериозно е ситуацията в община Мизия, където VII клас ще завършат 23 възпитаници по отношение на 49 предходната година.  Намаление на броя се следи и в община Враца, където тази година се чака да завършат 562-ма седмокласници, което е с 33-ма по-малко спрямо миналата образователна година.

Единствено в общините Мездра и Борован броя на тазгодишните седмокласници нараства по отношение на миналогодишните. В Борован те са с 16 повече, а в Мездра – с 32-ма.

Според справката, предоставена от РУО-Враца, общо в региона сега в седми клас се образоват 1443-ма, като броят им е с 58 по-малко по отношение на приключилите през 2023 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР