Седемнадесет нападения от мечки върху селскостопански животни, пчелини и насаждения

...
Седемнадесет нападения от мечки върху селскостопански животни, пчелини и насаждения
Коментари Харесай

Мечка изяде овцете на селска кметица

Седемнадесет набези от мечки върху селскостопански животни, пчелини и насаждения от арония са регистрирани в област Смолян от началото на септември, съгласно данни от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Смолян. От екоинспекцията са формирани протоколи за нанесените вреди и стопаните на засегнатите обекти ще получат компенсации.

Седем от нападенията са на територията на Държавното горско стопанство в Славейно, а две от тях са в село Глогино, община Баните. При един от случаите в село Глогино мечката влезнала в нощните часове в обори в самото село, умъртвявайки пет овце, прецизират от кметството. Три от убитите овце са на кмета на Глогино Бинка Терзиева.

Мечки основават проблеми за жителите на село Арда от години, изяснява кметът Карамфилка Давидова. При последните офанзиви през август и септември са убити девет телета и овце. Местното население е в стрес от нападенията и хората не смеят да се движат сами в гората или да стигнат до парцелите си в покрайнините на Арда, прецизират от кметството.

Жителите на Славейно също са обезпокоени от появяването на мечка с три дребни мечета в самото село, изяснява кметът Тодор Рудев. Мечка с три дребни мечета е нападнала преди дни животни в центъра на село Славейно на към 20 метра от кметството.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР