Седем случая за незаконни доставки на дървесина в два дървопреработвателни

...
Седем случая за незаконни доставки на дървесина в два дървопреработвателни
Коментари Харесай

Седем случая за незаконни доставки на дървесина във Велико Търново и Свищов

Седем случая за противозаконни доставки на дървесина в два дървопреработвателни завода във Велико Търново и Свищов са предадени на прокуратурата. 

Двата най-големи дървопреработвателни завода в северна България – „ Кроношпан “ във Велико Търново и „ Свилоза “ в Свищов, от средата на януари тази година се ревизират всекидневно за доставките на дървесина. В завода за целулоза Северното централно горско дружество е установило два случая за противозаконна доставка на 25 пространствени кубически метра дървесина, а във великотърновския цех на прокуратурата са предадени 5 случая, при които: 

„ Се транспортира допълнително дървесина от тази, която е декларирана или която е посочена в съпътстващите транспортни билети. По тях към момента няма изговаряне, текат следствия “, заяви инж. Николай Николов, шеф на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново.

Разминаванията са от 5 до 15 пространствени кубика дървесина на нарушаване. За последното денонощие горските са ревизирали 104 камиона, доставили дървесина в „ Кроношпан “. Един от камионите е бил без задължителния GPS за следене, няма отклонения от количествата дървесина. 

За предходната година Регионалната дирекция по горите е направила над 1160 инспекции, открити са 642 нарушавания. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР