Седем състезатели, легнали на постелки, се борят за титлата Най-мързеливият

...
Седем състезатели, легнали на постелки, се борят за титлата Най-мързеливият
Коментари Харесай

Черногорци се борят за титлата Най-мързеливият гражданин

Седем състезатели, легнали на постелки, се борят за купата " Най-мързеливият жител ", откакто счупиха предходния връх в сатирично съревнование, което се организира всяка година във ваканционен курорт в Северна Черна гора, съобщи " Ройтерс ".

На миналогодишното съревнование в курортното населено място Брезна беше подложен връх от 117 часа в легнало състояние, само че откакто тазгодишната конкуренция навлезе в 20-ия си ден в четвъртък, останалите състезатели обявиха, че са решени да продължат.

" Всички се усещаме добре, чудесно, нямаме здравословни проблеми, угаждат ни, всичко, което би трябвало да създадем, е да останем легнали ", сподели шампионката от 2021 година Дубравка Аксич, на 38 години.

Началото на надпреварата беше сложено преди 12 години с концепцията да се осмее известен мит, който дефинира черногорците като мързеливи, сподели Радоня Благоевич, уредник и притежател на курорта.

Тя добави, че седмината състезатели, останали от първичните 21, са лежали 463 часа до момента.

Според разпоредбите стоенето прав или седенето се считат за нарушаване и съображение за незабавна дисквалификация, само че състезателите имат право на 10 минути на всеки осем часа, с цел да отидат до тоалетната.

Състезателите могат също да четат и да употребяват мобилни телефони и преносими компютри.

Филип Кнежевич, на 23 години от северния град Мойковац, който взе участие за първи път, сподели, че е убеден в успеха и ще вземе премията от 1000 евро.

" Имаме всичко належащо тук, компанията е страхотна, времето минава бързо ", съобщи той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР