Седем коли са спукали гуми през тази нощ на зейналата

...
Седем коли са спукали гуми през тази нощ на зейналата
Коментари Харесай

Седем коли пострадаха за часове от зейналата дупка на Дунав мост

Седем коли са спукали гуми през тази нощ на зейналата дупка на Дунав мост при Русе. Ремонтът на авариралия сектор към този момент е плануван и ще бъде изработен от пътноподдържащата компания, като първо следва рисковата дупка да бъде залята с бетон и подсилена с железни детайли, а по-късно ще бъде и асфалтирана. Реално ремонтните действия обаче ще стартират в първия работен ден след празниците, прецизираха от Областна пътно ръководство – Русе. Към момента времето за прекосяване през оборудването не е удължено поради повредата.

Дупката е с размери почти 30 на 40 см. Тя се намира безусловно на 100 метра от началото на моста в посока Румъния. От ОПУ призозаха водачите да карат с ниска скорост и с нараснало внимание в сектора. Според специалистите, повода за пропадането е остаряване на бетона на един от панелите, интензивният трафик, както и огромните количества превалявания през последните дни. Веднага след подаването на сигнал към шефа на Областното пътно ръководство инж. Стамен Савов са подхванати дейности за обезопасяване на региона. Мястото е сигнализирано и оградено със знаци, които указват проблематичния сектор. За случая е  бил известен и регионалният шеф Драгомир Драганов който път уведомил всички способени институции и е в непрекъснат контакт с тях за отбягване на по-сериозни произшествия по мостовото оборудване. Според регионалния шеф придвижването по моста понастоящем се реализира безпроблемно и няма предпоставки за закъснение на трафика, заради пропадането. Създадена е нужната организация за оптимално улеснение на водачите.

Статистиката сочи, че единствено за последното денонощие през мостовото оборудване в двете направления са минали близо 2800 автомобила, като обичайно огромна част от тях се пада на тежкотоварния трафик.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР