Седем дни качествено кино очакват зрителите със селекцията филми в

...
Седем дни качествено кино очакват зрителите със селекцията филми в
Коментари Харесай

Разтърсващи сюжети и жанрово разнообразие в „Треска за Оскари“

Седем дни качествено кино чакат феновете със селекцията филми в третата седмица на „ Треска за Оскари “. Всеки ден от 21:00 ч. киноманите ще могат да се насладят на ленти от разнородни жанрове – от впечатляваща драма, през наелектризиращ екшън, до завладяващ уестърн и шокиращ трилър. В понеделник, 20 февруари, за първи път в българския ефирен ефир следва да бъде излъчено заглавието с номинация за „ Оскар “ за най-хубав автентичен сюжет от Академията за кино изкуство – „ Жените на 20-и век “.

Премиерната трагична комедия съставлява многопластово занимателно премеждие за сложността на дамите, фамилията, времето и връзките, които търсим през целия си живот. Действието се развива през 1979 година в Калифорния. Доротея Фийлдс (Анет Бенинг) е решителна самотна майка, която отглежда своя наследник Джейми в миг, изпълнен с културни промени и протест. В „ Жените на 20-и век “ Доротея ще помоли за помощ в развъждането на детето си двете по-млади дами – свободолюбивата Аби (Грета Гъруиг) и проницателната Джули (Ел Фанинг).

Във вторник (21 февруари) „ Неуловим “ ще изкара хипохондрика Уесли Гибсън (Джеймс МакАвой) от рутината и убийствената досада, в която се е трансформирал животът му. След като открива, че бащата, който в никакъв случай не е познавал, е погубен, той ще бъде притеглен в скрито общество на наемни убийци. Много скоро Уесли се трансформира в невъзмутим палач, само че стартира да подозира, че мъдрите му учители не са борците за правдивост, за които се показват...
 Неуловим NOVA
Следващото заглавие в третата седмица на „ Треска за Оскари “ е екшънът „ Съучастникът “. В сряда (22 февруари) таксиметров водач ще поеме на пръв взор елементарен клиент на нощна обиколка из Лос Анджелис, до момента в който не се оказва, че този достоен мъж с костюм е наемен палач. Том Круз извършва безупречно ролята на невъзмутимия палач в лентата, а Джейми Фокс се превъплъщава великолепно в ролята на добродушния водач.

Две години преди Гражданската война в Америка ще води действието на уестърна с две награди „ Оскар “ „ Джанго без окови “ в четвъртък (23 февруари). Главни герои в историята са Джанго (Джейми Фокс) и неговият избавител доктор Шулц (Кристоф Валц), който е ловджия на глави. В компанията на Шулц Джанго придобива умения по какъв начин да убива, като не не помни крайната си цел – да освободи брачната половинка си Брумхилда (Кери Уошингтън) от жестокия робовладелец Калвин (Леонардо Ди Каприо).

Петъчната вечер (24 февруари) ще бъде непокътната територия на продължението на сагата „ Трансформърс: Отмъщението “. Шaя Лебьоф и Мегън Фокс още веднъж ще се окажат в епицентъра на борба сред извънземни роботи, само че този път не за спасението на Земята, а на цялата галактика. Ще съумеят ли те да запазят мира, до момента в който злите десептикони търсят възмездие?

Филмовият маратон продължава в събота (25 февруари) с втората част на „ Спайдърмен “ . Изминали са две години, откогато кроткият Питър Паркър се е разделил с дългогодишната си обичана Мери Джейн Уотсън и е решил да поеме по новия си път на Спайдърмен. Питър ще би трябвало да се изправи против нови провокации, до момента в който пробва да живее със своята заложба и проклинание, и да балансира сред двете си самоличности – на неосезаем супергерой и елементарен студент.
 Спайдърмен NOVA
В неделя от 21.00 ч. завършек на третата седмица на филмовата акция ще постави трилърът „ Поверително от Ел Ей “ . Лос Анджелис през 50-те години е упадъчният декор на този комплициран роман за полицейска корупция и холивудска безнравственост в жанр „ ноар ”. В него трима доста разнообразни служители на реда от Лос Анджелис търсят истината – всеки по собствен метод, до момента в който не поемат по единствения път към истината зад тъмния свят на престъпността.
 Поверително от Ел Ей NOVA
Кампанията „ Треска за Оскари “ ще приключи на 12 март, когато следва да бъдат раздадени и статуетките в 95-ото издание на най-престижните кино награди „ Оскар “. Церемонията ще бъде излъчена онлайн по филмовия канал KINO NOVA в нощта на 12 против 13 март, а кои ще бъдат огромните спечелили, следва да стане ясно скоро.

Повече информация за филмите можете да откриете на , както и във .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР