Себастиан Фетел и Марк Уберъ си паретнираха в отбора на

...
Себастиан Фетел и Марк Уберъ си паретнираха в отбора на
Коментари Харесай

Денят, в който Марк Уебър „шамароса“ Себастиан Фетел

Себастиан Фетел и Марк Уберъ си паретнираха в тима на Ред Бул в границите на 5 години, като през съвсем цялото време инциативата беше в ръцете на немския водач. Все отново точно в този интервал той завоюва и четирите си международни трофеи, записвайки общо 38 победи.

В същото време Уебър записва едвам девет триумфа в обособените надпревари. Според Фетел обаче първата от тези девет победи, в Гран При на Германия през 2009 година, е един от дребното моменти, в които той безусловно е бил „ прегазен “ от своя съотборник.

На „ Нюрбургринг “ Уебър започва от полпозишъна, само че тръгналият втори Рубен Барикело потегли по-добре и опитва офанзива в спринта до първия завой. Уебър обаче опита много нападателна отбрана в метода за първата крива и се стигна до лек контакт сред него и Барикело. Заради този случай водачът на Ред Бул бе осъден да мина през алеята пред боксовете, само че макар тази си глоба той победи с задатък от над 9 секунди пред Фетел, който бе стартирал 4-ти в домашното си съревнование.

„ Трудно е да се каже, тъй като във Формула 1 ти знаеш какво прави единствено твоят съотборник – отговори Фетел на въпроса кой е бил най-бързия водач, против който се е състезавал във Формула 1. – Относно другите водачи ние получаваме доста данни и имаме някаква визия, само че не знаем по какъв начин тъкмо се показват техните коли.

„ Не желая да се лаская, само че аз бях доста мощен в тези години, само че в дните, в които Марк успяваше да направи нещата вярно, това беше необикновено за наблюдение. Бих избрал уикенд като „ Нюрбургринг “ през 2009, където нямах какво повече да направя.

„ След надпреварата просто седях и му споделих „ не знам по какъв начин го направи, само че ти смъквам шапка “. Той беше доста по-бърз от мен и в идващото съревнование аз се пробвах да работа върху „ Нюрбургринг “, само че може би пистата не ме харесваше или аз имах проблеми с нея като цяло.

„ Но не мисля, че това беше от огромно значение. Мисля, че за него беше значимо да е благополучен. Ако той беше благополучен и колата правеше това, което той искаше, карането му беше впечатляващо “, сподели още Фетел в своето посещение в формалния подкаст на Формула 1 – Beyond the Grid.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР