Сдружения на болници настояват сумите над 150 лева от цената

...
Сдружения на болници настояват сумите над 150 лева от цената
Коментари Харесай

Болниците настояват сумите над 150 лв. от цената за MWh да се поемат от държавата

Сдружения на лечебни заведения упорстват сумите над 150 лв. от цената за мегаватчас да се поемат от страната от януари . Това се показва в писмо до медиите от Българската болнична асоциация, Националното съдружие на частните лечебни заведения, Националното съдружие на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване, Асоциацията на университетските лечебни заведения в България и Сдружението на общинските лечебни заведения в България.

Писмото е изпратено и до премиера, до министрите на финансите, на опазването на здравето и на енергетиката - Асен Василев, Асена Сербезова и Александър Николов, до парламентарни комисии, до НЗОК и до Българския лекарски съюз.

От лечебните заведения упорстват още и з а нарастване на цените на клиничните пътеки и на клиничните процедури минимум с 25 на 100 през тази година и следващо поетапно повишение до 100 % в идващите три-четири години.

В писмото е обърнато внимание и на потребителската такса, заплащана от пациентите, която не е променяна от шест години и не е обвързана с минималната работна заплата.

Представителите на болничните сдружения упорстват за незабавна среща с ръководещите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР