Сдружението на туроператорите и туристическите агенти Обединение Бъдеще за туризма“

...
Сдружението на туроператорите и туристическите агенти Обединение Бъдеще за туризма“
Коментари Харесай

ОБТ стана национално призната организация в туризма

Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение „ Бъдеще за туризма “ (ОБТ) към този момент е национално приета браншова организация в туризма. Това заяви за TravelNews Павлина Илиева, ръководител на неправителствената конструкция. Организацията е вписана в регистъра на туристическите сдружения на Министерството на туризма със заповед на министър Зарица Динкова от 14 септември 2023 година ОБТ чакаха три години да влязат в регистъра, какъвто е срокът по Закона за туризма. С нея сдруженията в туризма стават 230 на брой, демонстрира информация в регистъра.



 Удостоверението за регистрация на ОБТ

„ Ние сме най-голямата браншова организация в туроператорския отрасъл със 183 члена и показахме, че пазиме ползите на целия бранш “, сподели Павлина Илиева. ОБТ има и 9 районни структури – в Пловдив, Хасково, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Плевен и Враца, Велико Търново и Русе. Сдружението породи по време на Ковид пандемията през 2020 година, когато организираше митингите на туроператорите при ръководството на третото държавно управление на ГЕРБ, като се отдели от Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА). Вследствие на митингите министър председателят тогава Бойко Борисов уволни министърът на туризма Николина Ангелкова, която не откри метод да подкрепи сектора.

В бранша на туроператорите има още три национално приети организации. Това са Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА) с към 90 члена, Българска асоциация на туристическите организации (БАТА), която е и най-старата с към 50 члена, и Сдружение „ Туризъм “ с към 20 члена. Асоциацията на инкаминг организациите (AIA), която сплотява представителите на огромните непознати туроператори, водещи туристи у нас, е с към 9 члена. Тя беше основана през 2022 година Има и шеста организация - Българската асоциация за произлязъл туризъм (BOTA), само че не е национално представителна. Тя съществува официално, тъй като съставлява главно един туроператор – „ Емералд травел “, чийто притежател и шеф Янка Хитова е и ръководител на асоциацията.

Мирослав Иванов
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР