Сдружение Достойнство, отговорност, морал“ (ДОМ) разпространи до медиите своя позиция,

...
Сдружение Достойнство, отговорност, морал“ (ДОМ) разпространи до медиите своя позиция,
Коментари Харесай

Сдружение ДОМ: Партиите да реагирате категорично срещу прокремълското поведение на президента Радев

Сдружение „ Достойнство, отговорност, морал “ (ДОМ) популяризира до медиите своя позиция, с която приканва партиите у нас да заемат безапелационна позиция против отхвърли на служебното държавно управление да даде военна помощ на Украйна. Изявлението на Румен Радев по тази тематика са в прорез с българския народен интерес, се акцентира в позицията. Ето цялостния й текст:
.

Обръщение
от Сдружение „ Достойнство, отговорност, морал “
до управленията на политическите партии, които са заявили позиция против кремълската експанзия против Украйна

Госпожи и Господа партийни ръководители,

Повече от година украинският народ оказва героична опозиция против бруталната експанзия на режимът на един луд деспот, упрекнат от Международния углавен съд за осъществяване на военни закононарушения. В непосредствена непосредственост до нашата граница, незаконният кремълски режим атакува една суверенна страна, мазета и осакати над 100 хиляди мирни украински жители, и прокуди над четири милиона, най-вече дами, деца и възрастни хора от домовете им. Вероломното навлизане в една суверенна прилежаща страна в центъра на Европа няма аналог от Втората международна война до през днешния ден. Правото на по-голямата страна да погазва интернационалното право е рисков казус, който е директна опасност за националната сигурност на нашата страна, която е в непосредствена непосредственост с агресора. Нещо повече - България е оповестена за вражеска страна от режима в Кремъл. На тъй наречените „ миротворци “, които ни приканват за неутралитет, би трябвало да напомним, че опитите за мир с Хитлер възпламениха Втората международна война, а мирът беше реализиран след неговия погром. Историческият опит демонстрира, че компромисите с терористи и насилници единствено ги окуражават за нови експанзии и са обречени на неуспех. Има една формула за мир и тя е безусловната победа на Украйна против агресора. Ако през днешния ден ние не подкрепим с оръжие Украйна, чиито войни проливат кръвта си освен за своята независимост, а и за нас и за всички европейци, на следващия ден може да ни се наложи да проливаме кръв на наша територия.
В този смисъл изказването на Румен Радев, че той и неговото държавно управление няма да дават военна помощ на Украйна е в прорез с българския народен интерес. Това изказване е в несъгласие с решението на Народното събрание. С това свое изказване той става съизвършител на режима на Путин.

Госпожи и Господа партийни ръководители,

Призоваваме ви да реагирате изрично против прокремълското държание на президента Радев. Не ставайте с мълчанието си съучастници на съучастника, който обществено се подиграва с безсилието ви да образувате евроатлантическо болшинство. Политиката на предизборно снишаван, следизборно ослушване и на слагане на дребните партийни сметки над националните цели, е опасност за националната ни сигурност и парламентарната система. Тази политика ни дискредитира пред нашите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО, като двойни играчи. С неналичието на ваша твърда позиция като водачи на партиите, които съставляват евроатлантическото болшинство на българските гласоподаватели, вие предоставяте служебно властта в ръцете на една прокремълска клика.
Заемете ясна позиция за неотложно даване на несимволична военна помощ и за пряк експорт на оръжие за Украйна.

Председател на УС на Сдружение

„ Достойнство, отговорност, морал “

Иван Сотиров
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР