Сдружение Благотворни приятели“ подкрепи ромското семейство с три деца от

...
Сдружение Благотворни приятели“ подкрепи ромското семейство с три деца от
Коментари Харесай

Добри сърца! „Благотворни приятели“ подкрепи семейството с 3 деца от село Уровене /снимки/

Сдружение „ Благотворни другари “ поддържа ромското семейство с три деца от врачанското село Уровене, видя кореспондент на организация BulNews.
Неправителствената организация, която е основана от доблестни мъже от Северозапада, реши да окаже финансова помощ на хората, които през XXI-ви век живеят в къща без вода. За случая писа само организация BulNews.



Вчера представителите на сдружението - Мартин Харизанов и Богдан Данов, посетиха фамилията в село Уровене. На майката Благородка бяха връчени 2300 лева, с които да платят разноските за вкарването на вода в дома им. Допълнително получиха и 100 литра минерална вода, която да задоволи за известно време техните питейни потребности.
Публикацията на медията ни за безработното семейство провокира вълна от съпричастност.
Първи реагираха от „ Строител Криводол “ . Собствениците на известната строителна компания Спас Спасов и Мариел Спасов наеха на работа брачна половинка на Благородка – Анатоли. Мъжът пътува всеки ден от селото до града, само че все пак е извънредно удовлетворен, че най-сетне към него са постъпили с почитание като към естествен човек.
В помощта към фамилията на Благородка и Анатоли се включи и хитовият комплекс „ Чайка “ във Враца. Стоян Тинчев-младши закупи нов бойлер за фамилията, който към този момент чака включването на къщата към естественото водоподаване.
Предстои петчленното семейство да получи още предмети от първа нужда.
„ Благотворни другари “ ще продължи да оказва помощ на фамилията на Благородка и Анатоли, с цел да могат те и децата им да стартират да живеят в естествени условия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР