Сделката за смяната на собствеността на Нюкасъл още не е

...
Сделката за смяната на собствеността на Нюкасъл още не е
Коментари Харесай

Големият въпрос в Нюкасъл - връща ли се Рафа Бенитес или Стив Брус остава

Сделката за промяната на собствеността на Нюкасъл още не е реалност, само че един от въпросите, които най-вече вълнуват почитателите, е кой ще е управител на отбора. Мнозина чакат и се надяват отпред на тима да се завърне Рафаел Бенитес. В медиите се завъртя и името на някогашния ментор на Ювентус Масимилиано Алегри, само че съгласно Daily Mail новите притежатели считат да гласоподават доверие на Стив Брус да продължи работата си.

Досегашният притежател на " свраките " Майк Ашли ще продаде акциите си против 300 млн. паунда. 80% от собствността ще отиде в обществен капиталов фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. Останалите 20% ще бъдат поделени сред БратятаДейвид и Саймън Рубен от една страна, и PCP Capital на Аманда Стейвли.  Нюкасъл ще гради мощен тим с парите на новите притежатели
Добрите връзки на Стейвли с Рафа Бенитес са една от аргументите испанецът да е любимец на букмейкърите за мениджърския пост, само че Крейг Хоуп от Daily Mail твърди, че концепцията на новото управление е първоначално да задържи Брус. Ако обаче резултатите под негово управление не са положителни, ще се ангажира нов треньор.

В момента Бенитес води китайския Далиан Профешънъл, а в контракта му има освобождаваща уговорка на стойност 20 млн. паунда. Изглежда обаче малко евентуално някогашният ментор на Ливърпул да напусне единствено няколко месеца, откакто беше назначен.  Алегри е вторият любимец за нов управител на Нюкасъл
Френската секция на Eurosport пък стартира радикално противопположна версия, съгласно която Бенитес освен ще се върне в Нюкасъл, само че и ще получи повече пълномощия, като ще има опция да избере кой да стане състезателен шеф на клуба.

Рафа Бенитес пое " свраките " през март 2016 година. Той не съумя да избави отбора от изпадане, само че още в идващия сезон го върна в елита. Испанецът си потегли предишното лято, като преди този момент класира тима на 13-о място в Премиър лийг.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР