Сделката с ЧЕЗ е стартирала като бизнессделка, но сами видяхте

...
Сделката с ЧЕЗ е стартирала като бизнессделка, но сами видяхте
Коментари Харесай

Министър Петкова вдигна завесата! Обяви как е започнала сделката с ЧЕЗ и какво ще се случи с цената на тока

" Сделката с ЧЕЗ е стартирала като бизнессделка, само че сами видяхте по какъв начин ескалира тази тематика и някои се пробваха да създадат политически въпрос от нея. Това развиване на събитията не беше удобно за никой ". Това съобщи в ефира на Нова тв енергийният министър Теменужка Петкова.

" Не съм съгласна с президента Радев. Чешката компания продава свои активи, които се продават в България. Имало е конкурс, който се е провел по техните правила. Не е работа на страната да дава отговори по какъв начин е структурирано финансирането ", сподели още Петкова.

" След тази ескалация на напрежението, извънредно пресилена и изкуствено основана, министър председателят Борисов като виновен общественик потърси контакт с госпожа Върбакова и българската компания, с цел да забележим какви са опциите българската страна да влезе по някакъв метод в тази договорка.

За нас е доста значимо българските жители да бъдат спокойни. Разбираме какви са опасенията на хората. Искаме да създадем такива условия, че такива страхове да бъдат минимализирани.

Темата с цената на тока е последната, която ще бъде обект на полемики, по-важното е по какъв начин, в случай че има такава правна опция, България да взе участие в договорката ", безапелационен е енергийният министър.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР