Считано от 19 януари 2022 г. са извършени промени в

...
Считано от 19 януари 2022 г. са извършени промени в
Коментари Харесай

Смениха ръководството на Правителствена болница

Считано от 19 януари 2022 година са осъществени промени в състава на Съвета на шефовете на МБАЛ “Лозенец " ЕАД. За нови членове на Съвета са избрани доктор Христо Стоянов и Станимир Михайлов. Стоянов ще бъде изпълнителен шеф. До сегашния миг той е заемал длъжността шеф на незабавно поделение и заместник-директор по здравната активност в болничното заведение. Станимир Михайлов е самостоятелен член и ръководител на Съвета на шефовете. По обучение е финансист. Притежава дълготраен опит във финансови институции. Представител на страната е магистър-фармацевт Орлин Недев. Той е държавен специалист в Министерството на здравеопазването.

Начело на държавната болница бе комплициран доцент Радосвет Горнев по време на ръководството на служебния министър доктор Стойчо Кацаров. Той зае поста на мястото на проф. Любомир Спасов, който от години ръководеше лечебното заведение. Именно по негово време са се случили най-големите кавги. Едни от последните се отнасяха до източване на НЗОК с фиктивни диагнози, а другият скандал избухна поради скица с трансплантация на органи.

Горнев бе упрекнат в закононарушение по работа от ръководителя на Съвета на шефовете на лечебното заведение Ивиян Симеонов, който сезира Софийската районна прокуратура. Сигналите за нередностите под управлението на Горнев са били изпратени и на здравния министър Кацаров и служебния министър председател Стефан Янев (настоящ министър на отбраната). Те обаче са останали без внимание.

, че непрозрачно и незаслужено са били разпределяни средствата за деполнителното материално стимулиране и то на фона на тежки финансови проблеми пред държавната болница. Освен това за три месеца самият началник на болничното заведение доктор Горнев си е давал на себе си по 12 000 лв. ДМС, без да е ясно защо тъкмо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР