Считаният за един от най-големите асове руски пилот-изпитател Евгений Кузнецов

...
Считаният за един от най-големите асове руски пилот-изпитател Евгений Кузнецов
Коментари Харесай

Легендарен руски пилот сред жертвите на разбилия се самолет ...

Считаният за един от най-големите асове съветски пилот-изпитател Евгений Кузнецов е управлявал противопожарния самолет-амфибия " Бериев Бе-200 ", който се разруши в събота в 14.10 ч. в планинска област около турския град Адана.

Машината с петима съветски военнослужещи и трима турски чиновници се разруши в ската на планина, взривявайки се при удара. Няма оживели от случая.



Сблъсъкът е станал малко откакто самолетът е изхвърлил товар вода върху планински горски пожар. Засега не е ясно какво е предизвикало злополуката. Руските военни изпратиха екип от следователи, които да проверяват случая.

Турските и съветските медии оповестиха, че самолетът е под командването на Евгений Кузнецов, пилот-изпитател -ветеран, служил в продължение на десетилетия в националния транспортьор на Русия и авиационната работа в страната.

Филмовият продуцент Наталия Гугева, която режисира документален филм за съветските военни водачи и представящ живота на Кузнецов, удостовери известията за гибелта му в обществените мрежи, базирайки се на информация от фамилията на водача.

Кузнецов е водил скорошни проби на самолети Бе-200 в съветската част Арктика. Миналата пролет той се приземи в " Земята на Франц Йосиф ", най-северният архипелаг в света. Като част от задачата си да разшири наличието на Русия в Арктическия район, Москва възнамерява да модернизира неповторимо хидро летище отвън северния град Мурманск. Очаква се там да бъде ситуиран флот от самолети Бе-200-анти-подводни и избавителни версии на самолета.

„ Това е легенда, познавах го като дребен. Това е легенда, доста добър водач “, сподели за REN TV заслужилият боен водач на Русия Генадий Бакулин.

Руският президент Владимир Путин изрази своите съболезнования на фамилиите на жертвите на злополуката, като инструктира Министерството на защитата да връчи посмъртно награди на починалите съветски военнослужещи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР