Сблъсъци избухнаха по време на подновените протести на „жълтите жилетки“

...
Сблъсъци избухнаха по време на подновените протести на „жълтите жилетки“
Коментари Харесай

Полицията използва сълзотворен газ срещу жълтите жилетки в Париж

Сблъсъци избухнаха по време на възобновените митинги на „ жълтите жилетки “ в Париж, оповестява „ Рашъ тудей “. Полицията се опита да отблъсне стачкуващите със сълзотворен газ и димни гранати, когато те се пробваха да преодолеят кордона на силите на реда в центъра на френската столица край постройката на Народното събрание.
Френските управляващи изпратиха към 3600 служители на реда и чиновници на силите за сигурност, които да охраняват днешните митинги на „ жълтите жилетки “ в цялата страна. Този път обаче по улиците на Париж не се виждаха водни оръдия и бронирани коли, каквито имаше при предходните демонстрации, съобщи БГНЕС.
Маршът на стачкуващите стартира спокойно като мина по емблематичния бул. „ Шанз Елизе “. Протестиращите пееха националния химн „ Марсилезата “ и развяваха френския байрак и банери, на които имаше апели за оставката на президента Еманюел Макрон.
Припомняме, че протестиращите от придвижването на „ жълтите жилетки “ извършиха улиците на Париж. Говорителят на държавното управление Бенжамен Гриво дефинира стачкуващите като „ хардлайнери “, чиято единствена цел е оставката на кабинета.
Няколко стотин стачкуващи се събраха на емблематичния бул. „ Шанз Елизе “ в центъра на Париж от рано сутринта. Около 15 полицейски буса с десетки чиновници на реда също са ситуирани в региона. Протестни шествия се организират в още няколко от огромните градове на Франция.
Това е осмата събота на митинги, свикани от „ жълтите жилетки “. Броят на хората обаче внезапно е намалял по отношение на началото на демонстрациите предишния ноември.
В сряда обаче един от най-изявените представители на придвижването - Ерик Друе, беше задържан, и това провокира гнева на неговите поддръжници. В Париж стачкуващите свикаха протестен марш от постройката на кметството до Народното събрание, както и протест на „ Шанз Елизе “, който беше сцена на протести при предходните митинги.
От полицията оповестиха, че демонстрациите в цялата страна се организират при засилени ограничения за сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР